Colau demana al Govern que no generi “confusió” amb la proposta de franges horàries

L'alcaldessa admet que podria ser bona però adverteix que pot comportar una "rigidesa excessiva"

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha replicat aquest dimarts al Govern per la proposta de franges horàries que planteja aplicar quan l’evolució de la pandèmia ho permeti. En declaracions a TV3, Colau ha demanat “un cop més” que no es comuniquin mesures “si no es té plena competència per prendre-les”. “Crec que genera confusió”, ha dit, instant a comunicar-les només quan estiguin tancades i siguin definitives. Així, ha matisat que no està “a favor ni en contra” del pla de franges horàries. “Crec que pot ser bo”, ha admès advertint però que tampoc pot comportar una “rigidesa excessiva” perquè pot ser que no s’adapti a les casuístiques de tothom. En tot cas, ha insistit que les mesures s’acordin “entre totes les administracions”.

De fet, Colau ha criticat que la Generalitat presentés “dos plans de desconfinament paral·lels” i l’Estat treballi en un altre i que, per contra, es compti poc amb els ajuntaments. “Se’ns pregunta molt poc i som nosaltres qui, amb recursos molt limitats, hem de concretar en el territori (les mesures)”, ha reblat. Per això, ha reclamat amb ànim “constructiu” que es compti amb els consistoris i alhora es garanteixin els tests als municipis.

Sobre la possibilitat d’un desconfinament per territoris, l’alcaldessa ha afirmat que és “evident” que el virus i les mesures necessàries de desconfinament “no afecten per igual” tot el territori. “Una ciutat com Barcelona és molt diferent d’una zona rural amb poca població”, ha dit.

Precisament per això, ha tornat a destacar que cal que totes les administracions, tant Estat, com comunitats autònomes i ajuntaments, participin en el disseny i la implementació de les mesures.

Més informació

Comentaris

    Jan Pol 28/04/2020 6:37 pm
    Al meu parer qui crea confusió és el govern espanyol que aplica les propostes "catalanes" alhora inspirades en les d'altres estats d'Europa, però les aplica tard malament i sense gaire entusiame perquè ha de fer allò que abans criticava, com ara la Sra Colau.
    Colau de España i de las JONS 28/04/2020 5:49 pm
    Quina sort que no demanen currículum per fer de batllessa de Barcelona...

Nou comentari