Els Claretians catalans encarreguen a un advocat extern investigar abusos des dels anys 70

El lletrat Xavier Puigdollers estarà al capdavant del Servei d'Acollida i Investigació de la missió

Missioners Claretians de Catalunya han encarregat a un advocat extern que investigui els possibles abusos comesos des dels anys 70 als centres de la institució. En concret, s'ha posat en marxa el Servei d'Acollida i Investigació –tal com van anunciar el passat mes de febrer després que sortissin a la llum possibles casos d'abusos–, que estarà liderat per l'advocat Xavier Puigdollers, una "persona externa a la institució".

Més info: La fiscalia arxiva la denúncia contra el mossèn del col·legi Claret acusat d'abusos

"L'objectiu final és aprendre del passat perquè avui la infància tingui un entorn amb la màxima protecció, així com escoltar i atendre les víctimes", ha explicat la institució en un comunicat aquest dilluns, en què ha detallat que la revisió es remuntarà a fa 50 anys.

Un informe, que preveuen que es finalitzi aquest any, contindrà els fets i informacions recollides, així com propostes de mesures per prendre en l'àmbit civil i canònic, i "qualsevol informació rellevant des del punt de vista penal serà traslladada a la justícia civil i a la Congregació de la Doctrina de la Fe, com s'ha fet fins ara".

Més informació
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?