El districte de Ciutat Vella recuperarà els 11 lavabos públics que van ser arrencats del carrer per l’ordre d’un jutjat arran d’un litigi entre empreses per la concessió de les noves cabines a instal·lar. Més de mig any després que una de les companyies presentés un recurs, el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha resolt a favor del districte i les cabines amb vàters podran tornar a la via pública, ha avançat el regidor de Ciutat Vella, Jord Rabassa, aquest diumenge.

“Ja podem instal·lar els 11 lavabos autorentables que ens van fer treure”, ha anunciat Rabassa en una piulada de Twitter. El regidor ha subratllat que la resolució favorable a l’Ajuntament arriba “amb més de vuit mesos de retard”. En tot cas, el retorn dels vàters allà on eren no es preveu immediata, ja que abans caldrà reprendre tràmits, apunta Rabassa. “Reiniciem el procés administratiu i confiem que sigui ràpid”, indica el regidor.

A l’espera que la Justícia resolgués el plet, l’Ajuntament va suplir la pèrdua de les cabines autorentables amb casetes de lavabos portàtils, com les que es col·loquen en les obres o els concerts, va informar El País l’abril passat. El confinament va fer palès la manca de vàters al carrers, en especial per als sensesostre, a qui es va furtar de sobte els lavabos de bars i restaurants durant el primer estat d’alarma i les successives restriccions a l’hosteleria.

Junts va reclamar ara fa un any que el consistori ubiqués lavabos provisionals a tota la ciutat, a l’evidenciar-se que s’havien fet encara més imprescindibles arran de les limitacions imposades per la irrupció de la pandèmia. L’Ajuntament va admetre que eren necessaris i, davant d’aquella petició, va adduir que la reglamentació de contractació pública obligaria a allargar molt el procediment fins que es tanqués i els serveis s’estenguessin arreu de la ciutat. El govern municipal va al·legar, que en tot cas, es posaven a disposició els vàters d’equipaments municipals.

Més notícies
Diversos camions en un aparcament a l'AP-7, en una imatge d'arxiu / Mar Rovira / ACN

Col·lapse a la ronda Litoral per protestar contra la ZBE

Notícia: Col·lapse a la ronda Litoral per protestar contra la ZBE
Comparteix
Els camioners provoquen quatre quilòmetres de cua en la primera de les tres jornades de mobilització contra la Zona de Baixes Emissions
Notícia: Col·lapse a la ronda Litoral per protestar contra la ZBE - Mobile
Detingut un home al Raval per un delicte d'homofòbia / ACN

Detingut un home al Raval per un delicte d’homofòbia

Notícia: Detingut un home al Raval per un delicte d’homofòbia
Comparteix
L'home insultava, amenaçava i llançava objectes a la víctima, un treballador d'una botiga, per la seva condició sexual
Notícia: Detingut un home al Raval per un delicte d’homofòbia - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa