Citen com a investigats tres cònsols honoraris implicats en tràfic de drogues i blanqueig

Els delictes que haurien comès aquestes persones estarien relacionades amb les d'un clan familiar

El jutjat d’instrucció número 10 de Barcelona ha citat a declarar com a investigats tres cònsols honoraris implicats en tràfic de drogues i blanqueig de capitals.

Així doncs el dia 23 d’abril se cita a delcarar a José Luis López, cònsol de Mali, José María Calmet, cònsol honorari d’Albània i Julio César Bárcena, cònsol de Croàcia. Els delictes que haurien comès aquestes persones estarien relacionades amb les del Clan Jodorovich.

La màquina que feia oli pur

Segons la policia, un dels líders del clan tenia relació amb cònsols honoraris de diversos països europeus i africans establerts a Barcelona. Un d’ells va posar en marxa, segons la investigació, una màquina industrial dissenyada per processar quantitats industrials de cànem i transformar-lo en oli, amb la posterior voluntat de comercialitzar-lo.

La fabricació d’aquest dispositiu industrial de grans dimensions va ser una petició que van fer a un enginyer espanyol i es va poder intervenir a Astúries abans que la posessin en marxa en fase de proves.

[r:1]

Aquesta maquinària industrial va tenir un cost de producció de 300.000 euros i el seu procés de construcció va durar dos anys. Era capaç de transformar 400 quilograms de cànem en 40 litres d’oli pur en menys de dotze hores a partir de processos mecànics i químics.

Cronologia del cas

El seguiment del cas va començar quan un dels arrestats va obrir un negoci de cotxes de luxe a la ciutat, l’any 2017. Els investigadors sospiten que aquell inici empresarial va ser possible gràcies al cobrament d’una butlleta de loteria premiada amb un milió d’euros. La quantitat l’hauria aportat un dels investigats malgrat que qui l’hauria aconseguit cobrar seria una tercera persona, apunta la informació policial. En total, més enllà dels detinguts, hi ha 10 persones investigades per la trama criminal.

Més informació

Nou comentari