Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cinc detinguts per marcar pisos en un bloc de Badal per entrar-hi a robar
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc homes per col·locar marcadors a les portes de pisos, on presumptament pensaven entrar a robar si no hi detectaven moviment. Els han arrestat in situ, mentre marcaven habitatges en una finca del barri de Badal, al districte de Sants-Montjuïc. 

Fonts de la policia catalana precisen que la intervenció va tenir lloc divendres a primera hora de la tarda, després de rebre l’avís de veïns del mateix edifici. En veure que un grup de persones havia accedit a la finca i anava de replà en replà mirant les portes van decidir trucar a la policia.

Part dels detinguts estaria fent tasques de vigilància de l’entorn de l’edifici per advertir als companys del grup mentre eren a l’interior. L’arribada de diferents patrulles policials alhora va permetre arrestar tot el grup de cop. Se’ls acusa d’actes preparatoris i temptativa de robatori amb força a domicili. 

Detectar marcadors per prevenir robatoris

Els Mossos d’Esquadra recomanen parar atenció a possibles objectes col·locats entre el marc i la porta d’entrada, tant del propi domicili com dels que hi hagi al mateix edifici. Solen ser petits trossos de plàstic o de paper, fils de silicona i cintes adhesives, elements lleugers i discrets que cauen a terra quan s’obre la porta per entrar o sortir del pis. Serveixen als lladres per saber si en una llar hi ha hagut moviment o podria estar buida i per tant ser més fàcil de robar. En cas de detectar-ne cal trucar al 112 i retirar-lo immediatament de la porta, tant si està a la del propi domicili o a la d’un veí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa