Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Uns 300 alumnes fan de professors per un dia i presumeixen de domini tecnològic
  • CA

Més de 280 alumnes han fet de professors per als seus mestres en una jornada formativa EdTech que ha tingut lloc aquest dissabte a l’auditori del CaixaForum de Barcelona. La iniciativa s’anomena ‘Chromecamp’ i l’ha organitzada la xarxa d’escoles de la fundació Vedruna Catalunya Educació. És el primer acte d’aquestes característiques a tot Europa i ha reunit més de 400 docents. Els nois i noies, des de P5 fins a secundària, han presumit de domini de les noves tecnologies i han presentat tot tipus d’enginys i aplicacions.

Per exemple, han ofert una desfilada de roba amb tecnologia wearable dissenyada per ells mateixos, un mapping programat amb Scratch com els que es projecten en façanes i monuments, una exhibició de realitat augmentada amb Cospaces o també un exercici de gamificació per fer més divertida la classe de matemàtiques. La jornada matinal ha inclòs més de 70 activitats repartides en modalitats diferents: elevator pitch, workshops, shows i experiènces. S’hi han pogut veure més de 200 dispositius dispositius tecnològics de tota mena, des de mòbils, chromebooks i impressores 3D, fins a drons; plaques making-making, robots o panells interactius.

Un alumne i un professor a la jornada 'Chromecamp' de les escoles Vedruna al Caixaforum

Un alumne i un professor a la jornada ‘Chromecamp’ de les escoles Vedruna al Caixaforum  / Twitter – @Vedrunacat

“La finalitat és compartir amb tota la comunitat educativa tot allò que han pogut desenvolupar a les aules després de la implementació dels chromebooks com a eina habitual de treball”, explica l’organizació. La iniciativa va sorgir d’un grup d’alumnes i docents per reflexionar sobre els aprenentatges en l’actualitat i, sobretot, per donar protagonisme als alumnes. La jornada ha atret l’interès de professionals de la tecnologia, amb l’assistència per exemple de representant de Google, professorat de diferents universitats catalanes i membres d’MSchools, la plataforma que lidera iniciatives de participació escolar i innovació educativa.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa