Certifiquen la veracitat dels vídeos en què un mosso colpeja un periodista de ‘La Directa’

Les acusacions rebaixen la petició de pena per l’agent de la BRIMO que va actuar en les protestes del banc expropiat

 Diversos tècnics han assegurat aquest divendres que els vídeos on es veu un mosso d’Esquadra colpejant un periodista en una manifestació a Gràcia el maig del 2016 no estan manipulats. Dos mossos de la unitat d’audiovisuals han explicat que les metadades de les imatges es poden modificar, però afirmen que cap vídeo de les acusacions ha estat manipulat en el seu contingut. Així mateix ho ha afirmat el tècnic audiovisual que va fer un muntatge amb dos vídeos sincronitzats sobre els moments dels fets. Aquests vídeos són una de les principals proves de l’acusació per determinar que l’agent antiavalots jutjat a l’Audiència de Barcelona és l’autor del cop de porra contra el periodista Jesús Rodríguez i que li ha deixat seqüeles en un dit de la mà.

El tècnic audiovisual va rebre dos vídeos del moment dels fets gravats des de punts diferents. Va trobar un punt en comú clau per sincronitzar-los: el llançament d’una bossa de farina contra la policia. Això li va permetre assenyalar i poder identificar el mosso que va colpejar la víctima.

En canvi, el cap dels antiavalots sobre el terreny en aquella manifestació contra el desallotjament del banc expropiat ha opinat que els dos vídeos no eren dels mateixos instants. En tot cas, ha assegurat que el mosso que va colpejar el periodista no havia actuat malament, sinó seguint els protocols policials.

El judici, que va començar aquest dijous i que ja ha quedat vist per a sentència, ha conclòs amb una modificació de les conclusions provisionals de les acusacions. La fiscalia ha rebaixat de dos anys i nou mesos de presó a dos anys, i l’acusació particular de cinc anys a quatre, perquè han tingut en compte les dilacions indegudes del procediment judicial. Per la seva banda, la defensa demana l’absolució de l’agent, o, en tot cas l’eximent completa per actuar en defensa pròpia, per necessitat i compliment del deure, o una pena mínima per l’atenuant de dilacions.

Nou comentari