Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
CCOO critica la “utilització política” dels agents cívics per la falta de protecció
  • CA

CCOO ha censurat la “utilització política” dels agents cívics de Barcelona Serveis Municipals (B:SM), que ha desplegat diversos efectius per donar suport a la Guàrdia Urbana de Barcelona durant l’estat d’alarma. El sindicat va reclamar ahir, un dia després que s’incorporessin a la feina els agents, que el consistori proporcionés vehicles d’empresa per dificultar contagis i per facilitar el descans i la higiene. Fonts municipals defensen que se’ls ha atorgat aparcament “perquè puguin fer els desplaçaments amb més facilitat”. 

El sindicat també va criticar que els agents no disposen d’un lloc on anar al lavabo o descansar. En canvi, fonts municipals sostenen que disposen de zones “de descans, per menjar i lavabos als espais de B:SM”. CCOO també lamentava que no s’havia ofert aigua ni menjar als agents, sabent que no hi ha “llocs oberts” on poder-ne comprar per l’estat d’alarma. 

Fonts municipals argumenten que els agents “treballen des del primer dia amb totes les mesures de prevenció dissenyades per les autoritats sanitàries”. Afegeixen que s’han adaptat els horaris per evitar aglomeracions a vestuaris o reunions i que han augmentat la neteja “abans i després” de cada torn. “Els equips disposen del material necessari de prevenció com poden ser guants, mascaretes o gel i tenen les recomanacions de prevenció de riscos”, rematen fonts municipals.

Malgrat tot, CCOO va denunciar la “utilització política” dels agents, que està “posant en risc la vida dels treballadors amb l’únic objectiu de treure un titular de premsa”. Finalment, es queixaven de la “improvisació” que es va viure el primer dia de feina per als agents cívics. 

cco

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa