Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
CCOO alerta que vincular migració i delinqüència “posa en perill la convivència”
  • CA

El secretari de Política Territorial, Acció Social, Barcelonès i Migracions de CCOO de Catalunya, Toni Mora, ha demanat que no es creïn “alarmes” i no es relacioni “de manera constant” migració amb delinqüència i seguretat a Barcelona. Segons Mora, certs titulars “esbiaixats” en el tractament de les notícies aquest estiu estan “posant en perill els valors de convivència” i poden generar una percepció social “perillosa”. “Anem amb compte”, ha demanat. 

Mora també ha reclamat que no es criminalitzi els menors no acompanyats (MENA) i ha denunciat una “certa hipocresia” del govern espanyol en la crisi de l’Open Arms. “No s’hi val treballar a cop de tuit”, ha dit, i ha opinat que l’executiu ha de tenir una posició “coherent” davant la vulneració de drets humans. A més, el representant de CCOO ha donat suport a lles ONG que “es juguen la vida per salvar persones”, com la fundada per Oscar Camps.

[r:1]

El Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers (CITE) ha alertat del creixement del nombre de persones ateses en situació irregular que ja representen el 61% del total a les 34 oficines que té a Catalunya. Un dels motius és l’augment de l’arribada de dones llatinoamericanes sense permís de residència, especialment d’Hondures, que acaben fent feines a les llars sense contracte laboral. Aquest perfil “representa un màxim exponent de vulnerabilitat i precarietat”, ha avisat el director del CITE, Carles Bertran, i s’està consolidant.

En roda de premsa aquest dijous al matí a la presentació de l’informe del primer semestre del 2019 del CITE a la seu de CCOO, Bertran també ha explicat que hi ha una bossa de persones que fa anys que són a Catalunya però no poden regularitzar la seva situació per les dificultats que genera un mercat de treball de baixa qualitat. Per això, un cop més el CITE ha reclamat la modificació de la Llei d’Estrangeria.

Més notícies
Un 18% dels MENA arribats en tres anys, implicats en fets delictius
Notícia: Un 18% dels MENA arribats en tres anys, implicats en fets delictius
Comparteix
Un 82% dels joves registrats mai han entrat en contacte amb el món delinqüencial|Els Mossos de Barcelona apliquen des del març un pla especial per detectar-los al carrer

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa