Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La cavalcada de Reis tindrà més llum que mai amb un complex sistema de leds
  • CA

Carrosses i vestits desfilaran sincronitzats gràcies a un sistema d’il·luminació led que la cavalcada de Reis de Barcelona ha dissenyat aquest any per “fer un pas més” en el nivell tecnològic i d’innovació de l’espectacle. Així doncs, serà la cavalcada “amb més llum” que hi hagut a la capital catalana, ja que una seixantena de participants duran vestits il·luminats autònomament que aniran en harmonia amb carrosses com la del Rei Gaspar, la de Correus, la de les Joguines i la de l’Estel. El tradicional espectacle incorpora aquest any elements escenogràfics autònoms, no motoritzats per fer un recorregut més respectuós amb el medi ambient.

Ses Majestats arribaran a les 16:00 h al Moll de la Fusta i faran un recorregut de 5 km, amb un total de 1.200 participants i més de 5 tones de caramels.

Recorregut de la Cavalcada dels Reis a Barcelona el 2020

Recorregut de la Cavalcada dels Reis a Barcelona el 2020

Els creadors de la cavalcada necessitaven fer un “pas important endavant” a nivell tècnic, i en els assajos d’aquest divendres a la Fàbrica de Creació han assegurat que l’objectiu s’ha complert amb escreix. S’ha dissenyat un sistema de leds expressament per a l’ocasió, ja que aquesta tecnologia “no existeix en el mercat”, ha assegurat la directora artística de la cavalcada de Reis, Marta Almirall.

Així, una seixantena de ballarins, actors i xanquers duran vestits que aniran sincronitzats amb els ritmes i harmonies de llums d’algunes de les carrosses, com la de l’Estel, que marca el camí amb un inici ple de llum, o les comparses del Rei Gaspar, la de correus i la de les joguines.

Les altres carrosses, però, no quedaran descompensades, ja que una setantena més de participants duran també vestits amb sistemes d’il·luminació autònoms, malgrat no estiguin connectats a les carrosses. Així, no seran necessàries estructures paral·leles que il·luminin el seguici, ja que la llum fluirà des dels mateixos protagonistes.

“Volem mantenir la sorpresa. Veurem una cavalcada molt ben cosida, molt brillant, amb tots els ballarins que són com estels perquè els seus propis vestits els proporcionen llum”, ha dit Almirall entre les carrosses que escalfen motors per al dia 5.

Novetats tecnològiques

La carrossa del Rei Gaspar, inspirada en les salamandres modernistes de Gaudí, s’ha reconstruït una part de l’estructura i a nivell de contingut se n’ha millorat l’harmonia entre la llum i el so, aprofitant al màxim la tecnologia de la qual disposa.

El Rei Baltasar gaudirà d’un nou seguici amb una manada de 4 zebres que una persona mourà des de dins, i unes marionetes gegants simularan una família africana. La carrossa de les Joguines, inspirada en una fàbrica de robots de joguina automatitzada, també estrena seguici en sincronia amb la carrossa.

La comparsa d’Anar a dormir estarà protagonitzada per l’imaginari dels contes que s’expliquen al llit, com ‘El Trencanous’ o ‘El bosc encantat’. Els Xumeters seran estructures inflables no motoritzades, per tal d’avançar cap a elements més respectuosos amb el medi ambient.

La cavalcada en xifres

1.200 participants entre ballarins, actors, xanquers i voluntaris construiran un espectacle de carrer d’una hora aproximadament. La Patge Estel iniciarà el recorregut, seguit dels Carters reials, el Rei Melcior, els Xumeters, el Rei Gaspar, la comparsa ‘Cada nit un conte’, la nova carrossa de les Joguines, el Gegant Carboner i les caramel·leres que repartiran 5 tones de dolços. El recorregut serà l’habitual, 5 km des de l’avinguda Marquès de l’Argentera fins la Font Màgica de Montjuïc. El pressupost per a la cavalcada 2020 és com el de l’any anterior, 900.000 euros.

Més notícies
El bus turístic per veure els llums de Nadal, desbordat d’èxit pels barcelonins
Notícia: El bus turístic per veure els llums de Nadal, desbordat d’èxit pels barcelonins
Comparteix
Turisme de Barcelona ha hagut de passar de dos a cinc rutes alguns dies per l'allau d'interessats a pujar-hi
Més llums al centre i un bus turístic, novetats del Nadal de Barcelona
Notícia: Més llums al centre i un bus turístic, novetats del Nadal de Barcelona
Comparteix
L'Ajuntament reforça l'enllumenat al centre per compensar l'impacte dels aldarulls d'octubre | Dagoll Dagom protagonitza l'encesa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa