Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau una xarxa de dominicans que comprava passaports perquè compatriotes seus entressin al país
  • CA

La Policia Nacional ha detingut cinc membres d’una xarxa que es dedicava a comprar passaports espanyols a ciutadans dominicans perquè altres persones procedents de República Dominicana entressin al país. Dos dels integrants de la banda han estat detinguts a Barcelona, on el grup tenia un laboratori de falsificació de documents, segons ha informat l’ACN. Agents del cos han detingut la resta d’integrants a Madrid i Santiago de Compostela.

La xarxa es dedicava a captar ciutadans espanyols d’origen dominicà i els compraven el passaport per 1.000 o 1.500 euros que després amb persones de confiança o mitjançant empreses de paqueteria es feia arribar a República Dominicana. La policia va començar la investigació després de constatar que alguns ciutadans dominicans intentaven entrar a Espanya amb passaports que no eren seus. Més endavant van identificar els membres de la xarxa, que es dedicaven a captar ciutadans espanyols per comprar els seus documents. 

Els propietaris legítims denunciaven que l’havien perdut després de vendre el passaport. A vegades ho feien abans del viatge del seu compatriota perquè no se’ls relacionés amb l’operació, però en altres ocasions ho denunciaven després del viatge explicant que l’havien perdut abans. Alguns cops falsificaven la pàgina del passaport que conté les dades personals enganxant la fotografia de la persona que simularia ser el propietari legítim del document. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa