Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Robaven màquines escurabutxaques de bars i amagaven el botí al bosc
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal de multireincidents dedicat a sostreure la recaptació de màquines escurabutxaques de Barcelona i Badalona. S’ha detingut el líder de la banda i la seva mà dreta, dos homes d’entre 27 i 37 anys de nacionalitat albanesa. Dues persones més implicades tenen una ordre policial de detenció. Els agents han recollit indicis de vuit robatoris en bars, dos a Nou Barris i sis a Badalona. La banda obtenia uns 30.000 euros mensuals. La investigació va començar al maig de l’any 2019, tot i que l’activitat del grup es remunta a fa més de cinc anys i els integrants acumulen unes 100 detencions.

Llogaven vehicles amb documentació falsa, habitualment grega, i es desplaçaven als establiments de matinada, forçaven la persiana o la rebentaven a cops de mall i un es quedava vigilant a fora mentre els altres dos entraven per violentar les màquines amb rapidesa. Un dels elements que acreditava el seu alt grau d’especialització és el fet que duien a terme l’operació en un lapse de temps curt.

Amagatall al bosc

Un cop consumat el robatori no es dirigien directament als seus domicilis sinó que s’asseguraven d’amagar primer la roba que duien, les eines utilitzades i el botí aconseguit en zones boscoses del nord de Barcelona. D’aquesta manera miraven de protegir-se davant la possibilitat que la policia els pogués estar esperant en tornar als seus domicilis. Durant el dia es dedicaven a buscar possibles nous objectius.

El líder del grup exercia les funcions de direcció, selecció dels objectius i l’estudi de les possibles vies de fugida. En un segon escalafó dos dels lladres feien tasques operatives i eren els aconseguidors, tant dels vehicles com de les eines, per consumar els robatoris. Per últim el quart lladre s’encarregava d’aconseguir beneficis dels articles obtinguts en els robatoris i també de canviar al banc les monedes de les màquines escurabutxaques.

Robatoris a temps complet

La investigació ha posat de manifest que els lladres havien fet de la seva activitat delictiva el seu modus vivendi, fet que els permetia viure bé sense haver exercit cap activitat laboral. Part d’aquests diners els enviaven al seu país d’origen en petites quantitats. Els investigadors calculen que hi podrien haver enviat al voltant de 100.000 euros

El 2 de novembre es va dur a terme un operatiu policial amb tres entrades i escorcoll als domicilis dels investigats a Barcelona que va comportar la detenció de dos dels lladres, el líder del grup i la seva mà dreta. Els investigadors estan pendents de la detenció dels altres dos membres de la banda sobre els quals hi ha dues ordres policials de detenció.

Llibertat amb càrrecs

Durant l’escorcoll els agents hi van localitzar més de 5.000 euros en efectiu, telèfons mòbils utilitzats durant els robatoris, documentació bancària, targetes de crèdit i llibretes de comptes corrents gestionats per testaferros a més de documentació relacionada amb els lloguers de vehicles, entre altres.

Els arrestats van passar a disposició judicial el dimecres 4 de novembre i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs, la retirada dels seus passaports i l’obligació de presentar-se al jutjat periòdicament. El Jutjat a més va emetre una ordre per bloquejar els comptes corrents que els investigats tenien oberts al seu nom i a nom de les documentacions falses que utilitzaven. Als detinguts se’ls acusa de delictes de robatori amb força en establiment comercial, falsificació documental, blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa