Cau una banda que robava a l’interior de cotxes aparcats a centres comercials

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona tres homes i una dona que presumptament robaven en grup en cotxes aparcats a pàrquings públics i centres comercials. La policia catalana els atribueix almenys vuit robatoris d’aquest tipus, set dels quals en un centre comercial del districte de Sant Martí i un altre a un centre comercial de Mataró, segons informen els Mossos en un comunicat aquest dimarts.

Els sospitosos es desplaçaven amb vehicles de lloguer per evitar ser identificats, i els enregistraments de les càmeres de seguretat en els centres mostren com sempre actuaven en grup. El conductor vigilava l’entorn per garantir la seguretat del grup –d’entre 19 i 38 anys–, mentre els altres lladres trencaven les finestretes dels cotxes que havien triat per robar.

Dos d’ells van ser detinguts en un aparcament gràcies a la col·laboració dels vigilants de seguretat i els altres dos, tot i aconseguir fugir en un primer moment, van ser arrestats pels Mossos en una autopista del Maresme.

Els quatre detinguts –en llibertat provisional després de passar a disposició judicial– són de nacionalitat xilena i tenen antecedents policials a Xile i països europeus com França i Alemanya. També els tenien a Catalunya i no es descarta que estiguin relacionats amb altres robatoris. En total acumulen 68 antecedents policials i sis ordres de detenció.

Nou comentari

Més notícies
Imatge d'arxiu d'un metge prenent notes / Piqsels

Un lladre reincident es fa passar per metge per robar un mòbil

Els Mossos han detingut tres persones que acumulaven 86 antecedents
Una detenció de la Guàrdia Urbana, en una imatge d'arxiu / GUB

Detingudes després de colar-se en una casa per robar

La Guàrdia Urbana intervé l'eina que havien fet servir per forçar la porta