Cau una banda que robava a l’interior de cotxes aparcats a centres comercials

Se'ls atribueixen set robatoris a Sant Martí i un a Mataró | També actuaven a pàrquings públics

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona tres homes i una dona que presumptament robaven en grup en cotxes aparcats a pàrquings públics i centres comercials. La policia catalana els atribueix almenys vuit robatoris d’aquest tipus, set dels quals en un centre comercial del districte de Sant Martí i un altre a un centre comercial de Mataró, segons informen els Mossos en un comunicat aquest dimarts.

Els sospitosos es desplaçaven amb vehicles de lloguer per evitar ser identificats, i els enregistraments de les càmeres de seguretat en els centres mostren com sempre actuaven en grup. El conductor vigilava l’entorn per garantir la seguretat del grup –d’entre 19 i 38 anys–, mentre els altres lladres trencaven les finestretes dels cotxes que havien triat per robar.

Dos d’ells van ser detinguts en un aparcament gràcies a la col·laboració dels vigilants de seguretat i els altres dos, tot i aconseguir fugir en un primer moment, van ser arrestats pels Mossos en una autopista del Maresme.

Els quatre detinguts –en llibertat provisional després de passar a disposició judicial– són de nacionalitat xilena i tenen antecedents policials a Xile i països europeus com França i Alemanya. També els tenien a Catalunya i no es descarta que estiguin relacionats amb altres robatoris. En total acumulen 68 antecedents policials i sis ordres de detenció.

Més informació

Nou comentari