Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau una banda que repartia droga a domicili
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una banda que repartia cocaïna i drogues de disseny a domicili. “Funcionaven com una empresa d’enviament de les substàncies a la carta, de manera que el client no es desplaçava mai”, expliquen fonts policials. Amb aquesta estratègia, els traficants evitaven les queixes veïnals que comporten els narcopisos, que acostumen a atraure molts consumidors, i de pas entorpien la investigació de la policia.

El passat divendres els Mossos van realitzar un operatiu a sis pisos i quatre locals de Barcelona, Badalona, l’Hospitalet i Cerdanyola que va acabar amb vuit persones detingudes, sis homes i dues dones, tots d’entre 20 i 33 anys i de nacionalitat espanyola, uruguaiana, equatoriana i dominicana. Durant els escorcolls es van comissar 600 grams de cocaïna i una gran quantitat de monodosis de cocaïna i altres drogues de disseny amagades en els vehicles de repartiment. Cinc dels detinguts han ingressat a presó.

Una organització professional

L’organització tenia dues persones de la seva confiança que s’encarregaven d’amagar la droga a casa seva i que es dedicaven a manipular-la i preparar-la per la seva venda. Aquestes dues persones tenien diversos mòbils que feien servir per rebre les comandes dels clients, que havien d’indicar quina droga volien, la quantitat i on volien rebre-la. Un cop feta la comanda, la resta de membres entrava en acció i feien el repartiment amb els seus vehicles particulars.

El servei funcionava les 24 hores del dia gràcies a una planificació molt professionalitzada que incloïa horaris definits i torns fixes. A més, els repartidors havien de justificar qualsevol impediment per no encarregar-se de la comanda durant el seu horari o si algun dia no podien treballar. El líder de la banda, que també està detingut, era responsable d’una associació cannàbica i d’un local d’oci nocturn, dos establiments que els investigadors sospiten que podien servir per blanquejar els diners obtinguts de la venda de la droga.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa