Cau una banda que prostituïa transsexuals en pisos de Barcelona

Les víctimes eren de Veneçuela i Colòmbia i eren explotades per una xarxa liderada per una transsexual veneçolana

Desarticulada una xarxa que prostituïa transsexuals veneçolanes i colombianes en pisos de Barcelona i de Madrid. El líder de la banda era una transsexual veneçolana establerta a l’estat espanyol que aprofitava la seva condició, contactes i nacionalitat per fer les que les víctimes hi confiessin per fer-les viatjar amb promeses diverses. Un cop a Barcelona o a Madrid el grup criminal els prenia el passaport i les sotmetien a control de membres de la banda les 24 hores del dia. 

L’operació per detenir la banda ha sigut de la Policia Nacional, que ha arrestat la líder del grup i dues persones més a Madrid i tres persones més a Barcelona. Dos dels detinguts han sigut enviat a la presó provisional per ordre judicial. Les detencions es van en l’escorcoll de tres pisos que feia servir la xarxa per explotar les víctimes, un a Madrid i dos a Barcelona.

Captació piramidal de víctimes

La investigació va començar el 2018, després de les denúncies presentades a Madrid i València de dues transsexuals víctimes de tràfic d’éssers humans. La líder de l’organització captava altres transsexuals en situació de vulnerabilitat i precarietat econòmica. Per aconseguir-ho, feia servir de ganxo altres víctimes que ja estaven sota el seu control i coaccions, de manera que s’aplicava una mena de sistema piramidal en què les víctimes veteranes n’arrossegaven de noves per ordre de la cap de la banda.

Per fer-les arribar a l’estat espanyol, la xarxa muntava el que semblaven viatges turístics per a les víctimes. Els pagaven bitllets d’avió d’anada i tornada, els reserven un hotel, els proporcionaven una assegurança de viatge i diners en efectiu. Aquí tenien un paper fonamental les víctimes veteranes, que eren les que enviaven els diners perquè els noms dels líders de la banda quedessin ocults.  

Un cop ubicades en els pisos de cites, els retiraven els diners en efectiu i el passaport i els informaven de les veritables condicions en què havien d’exercir la prostitució. Havien d’estar disponibles tots els dies de la setmana durant les 24 hores  i eren obligades a consumir drogues amb els clients. Havien de pagar el lloguer de l’habitació, els anuncis a internet i resta de despeses de manutenció, a més d’afrontar un deute amb l’organització de 10.000 a 15.000 euros per haver-les portat a Espanya.​

Més informació

Nou comentari