Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau un clan familiar que prostituïa dones veneçolanes a Barcelona
  • CA

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han desarticulat un clan familiar que traficava amb noies del seu país, Veneçuela, i les portava a Barcelona per prostituir-les. 

Segons la policia, els quatre detinguts són membres d’una mateixa família: es tracta d’una una dona de 62 anys i tres fills seus, el més jove dels quals té 25 anys. Se’ls acusa d’haver l’explotat sexualment almenys cinc noies.
 
La investigació va començar l’agost de l’any passat. Un dels homes del clan triava les noies al seu país. Eren joves de famílies pobres a les quals oferia feina de massatgistes a Barcelona.

En pisos de Nou Barris

Quan eren a la ciutat, els prenien el passaport, els controlaven els moviments i els deien que els devien 12.000 euros que havien de pagar en tres mesos, pel viatge i per pagar-se l’estada en els pisos de la família a Nou Barris. I les obligaven a prostituir-se per pagar aquest deute, en jornades que podien arribar fins a les 16 hores diàries. A més a més, les tenien sempre vigilades i no les deixaven anar soles enlloc, per evitar que s’escapessin.
 
Si es posaven malaltes o insinuaven que volien deixar la prostitució, les amenaçaven de penjar a les xarxes fotos seva per fer saber a la seva família a què es dedicaven realment. I, segons ha pogut saber el TOT Barcelona, els proxenetes les obligaven a pràctiques sexuals extremes que en diverses ocasions els van provocar lesions.


 
La policia va localitzar pisos de la banda a Nou Barris i els va escorcollar i hi va detenir quatre membres del grup. El jutge va fer empresonar preventivament dos dels tres homes detinguts i va deixar en llibertat amb càrrecs la dona i un altre dels homes. 

Telèfon per a víctimes de l’Ajuntament de Barcelona

La investigació continua oberta i no es descarta que apareguin més dones que han estat víctimes de l’organització. De moment, les cinc noies rescatades en l’operació han sigut ateses per la Unitat Municipal contra el Tràfic d’Éssers Humans (UTEH) de l’Ajuntament de Barcelona, que funciona des del desembre del 2017 i que posa a disposició de les víctimes un telèfon d’urgències: 677 445 190.
Més notícies
Detenen un barceloní que prostituïa menors tutelats que contactava a les xarxes socials
Notícia: Detenen un barceloní que prostituïa menors tutelats que contactava a les xarxes socials
Comparteix
L'home ha quedat en llibertat amb càrrecs després d'insinuar-se a diversos menors tutelats a centres de la Generalitat per tenir sexe a canvi de diners

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa