Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau una organització dedicada al narcotràfic que operava entre Barcelona i Mallorca
  • CA

La Policia Nacional ha desmantellat una organització criminal dedicada al narcotràfic que operava entre Barcelona i Palma de Mallorca. Hi ha dotze detinguts i s’han intervingut dos quilos d’heroïna i un de cocaïna. També s’ha intervingut un laboratori clandestí de transformació i adulteració de drogues, que entraven des de Barcelona cap a Mallorca. L’operatiu s’ha fet en tres fases, totes elles al febrer.

Primer es va desmantellar la branca mallorquina, que introduïa substàncies des de Barcelona. La Policia Nacional va detenir cinc persones. Cada membre tenia el seu rol, com ara el camioner que transportava la cocaïna des de Barcelona en el camió de l’empresa de transports per a la qual treballava, així com una dona que feia tasques de vigilància quan es volia introduir una important partida al poble de Son Banya. Llavors es va intervenir un quilo de cocaïna.

A mitjans de febrer es van intervenir dos quilos d’heroïna de gran puresa en un domicili d’una de les persones encarregades de l’emmagatzematge a la demarcació de Barcelona. Va quedar detinguda.

Dos agents de la policia espanyola amb un dels detinguts | PN

Dos agents de la policia espanyola amb un dels detinguts

En la tercera fase, els agents van detenir sis persones més a l’àrea metropolitana, amb sis registres d’habitatges. El dispositiu va ser gran per la violència i agressivitat d’aquest tipus de delinqüents, que porten armes per evitar que els robin la mercaderia. En aquesta fase es van detenir els caps de la trama.

Es va trobar un laboratori clandestí en una empresa a Sabadell, propietat d’un dels detinguts i principals caps. Allà s’hi van trobar 24 embolcalls de plàstic dels que habitualment utilitzen els productors sud-americans de cocaïna per precintar i protegir els paquets de cada quilo de cocaïna en origen, el que donaria a entendre la magnitud de l’organització criminal ara desmantellada.

Dels dotze detinguts, nou homes i tres dones d’entre 24 i 36 anys, sis han ingressat a presó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa