Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau l’atracador de la plaça Espanya que només volia bitllets i joies
  • CA

Tenia un radi d’actuació, un modus operandi i uns objectius molt concrets. Actuava al voltant de la plaça Espanya, ho feia amb una violència molt elevada i buscava bitllets i joies. Finalment, els Mossos d’Esquadra l’han acabat enxampant i el jutge ha decretat el seu ingrés a presó. Es tracta d’un home de nacionalitat espanyola, de 49 anys i amb més d’una trentena d’antecedents per robatori violents en el seu historial.

Segons ha comunicat la policia catalana, li han pogut atribuir l’autoria del robatori amb violència a tres establiments durant les dues primeres setmanes d’aquest mateix mes. La primera vegada va ser el dia 2. Va entrar a l’oficina d’un banc, va agafar una treballadora per l’esquena i la va amenaçar amb una pistola si no li donava els diners. Missió acomplerta. Va endur-se els bitllets i, a més, li va treure els dos anells d’or que va veure a les mans de l’oficinista. Arrambava amb tot el que podia en intervencions ràpides.

La segona vegada, dos dies després, va trobar un soci i van entrar a una joieria. Van colpejar al cap a una treballadora i la va empènyer contra la caixa forta, mentre el còmplice buidava els aparadors. També van endur-se l’efectiu que van trobar.

I la tercera, deu dies més tard, el delinqüent va tornar a provar sort en una oficina bancària de la mateixa zona. Aquesta vegada no hi havia pistola, però sí navalla. Va forçar una treballadora a treure diners del caixer automàtic de l’interior del banc i, tot seguit, va buidar les carteres de la resta de la plantilla. En total, amb aquells tres cops, va arribar a sumar uns 3.600 euros en metàl·lic i 91 joies de plata i or valorades en uns 18.000 euros.

El seu error, però, va ser deixar empremtes durant l’atracament a la joieria. El testimoni d’una víctima va ajudar els investigadors a localitzar el punt de l’empremta i l’anàlisi va acabar encaixant amb la del sospitós. Les càmeres de seguretat dels establiments van acabar d’arrodonir la investigació. Finalment, el dia 22 va ser arrestat i poc després el jutge va ordenar que ingressés a presó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa