Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau un grup de traficants de marihuana que blanquejava els beneficis amb criptomonedes
  • CA

La Policia Nacional ha desarticulat una organització amb base a Algesires i Barcelona que es dedicava al tràfic de marihuana. El grup blanquejava els beneficis a través de les criptomonedes, la més coneguda de les quals és el bitcoin. La investigació ha acabat amb la detenció de set persones, dues d’elles a la capital catalana, de les quals cinc han ingressat a presó. La policia va desmantellar tres laboratoris de cànnabis amb 1.000 plantes i va intervenir material informàtic valorat en 115.000 euros, 10 vehicles i bloquejat 60 comptes bancaris i nou propietats. 

La investigació va començar al gener, quan la Policia Nacional va identificar un habitatge unifamiliar a Algesires en què hi havia un laboratori de marihuana. Els agents van descobrir que els caps de l’organització residien a Algesires i a Barcelona. A més, van detectar que els responsables tenien un entramat empresarial sense cap activitat laboral al darrere. Les detencions es van produir en una intervenció que va incloure cinc registres i que es va donar quan els arrestats havien de recollir la producció dels laboratoris de droga. 

L’organització blanquejava els beneficis del tràfic de marihuana amb criptomonedes. El grup creava monedes virtuals -les minava- per poder fer transaccions amb els diners que obtenien sense utilitzar entitats bancàries, que tenen l’obligació d’avisar la policia si detecten moviments sospitosos. Les criptomonedes no depenen de cap banc ni organització i es poden canviar per diners tradicionals a través d’Internet. 

En un dels registres els agents van localitzar una habitació amb equips informàtics preparats per crear criptomonedes. Les monedes virtuals es creen resolent problemes matemàtics a través d’algoritmes i requereixen d’un coneixement elevat de matemàtiques i informàtica. 

Més notícies
Cop policial als captadors de turistes per vendre’ls marihuana a Ciutat Vella
Notícia: Cop policial als captadors de turistes per vendre’ls marihuana a Ciutat Vella
Comparteix
Quatre operacions dels Mossos i la Guàrdia Urbana han permès detenir 46 'punters' en un mes
Imatge d'un pis on es cultivava marihuana. | GUB
Detingut un home per cultivar 75 plantes de marihuana i amenaçar la seva llogatera
Notícia: Detingut un home per cultivar 75 plantes de marihuana i amenaçar la seva llogatera
Comparteix
Agents de la Guàrdia Urbana van descobrir la plantació després que la dona truqués perquè l'home l'amenaçava de mort

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa