Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La carmanyola substitueix els menjadors socials municipals
  • CA

El coronavirus ha aturat l’activitat dels menjadors socials, però l’Ajuntament de Barcelona hi ha trobat solució. Les carmanyoles estan substituint aquests dies, en part, els menjadors municipals, segons ha explicat el consistori. Pel que fa a persones ateses per aquest servei, han passat de 1.500 abans de l’epidèmia a les 1.950. Els menjadors socials van dirigits a persones amb necessitat i persones sense llar, segons detalla l’Ajuntament. 

El conjunt de serveis d’àpats del consistori ha augmentat un 30%, segons reivindica el consistori. Inclou els àpats a domicili, els àpats en companyia i els menjadors socials, que es traslladen als domicilis. Tots ells busquen “proporcionar una alimentació equilibrada i saludable a persones que, per diferents motius, podrien tenir dèficit d’alimentació”. 

El servei d’àpats a domicili ha passat d’oferir-ne 1.200 a 1.550. Les persones que se’n beneficien són aquelles incapacitades per preparar-se àpats, que necessiten ajuda per fer-ho però són autònomes per menjar, que no tenen suport social o familiar o és insuficient per cobrir les necessitats, que tenen problemes de mobilitat o que viuen en un lloc sense les condicions necessàries per cuinar, segons especifica l’Ajuntament. 

L’assistència que s’ha vist més afectada ha estat la dels àpats en companyia, que estan pensats per a persones grans en situació de “fragilitat”. Com és evident, ja no es poden portar a terme per l’estat d’alarma, però els serveis socials porten els àpats en carmanyola als domicilis. Han passat de servir-ne 1.000 a 1.300. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa