Capturen a Barcelona el líder d’una banda fugit d’un hospital psiquiàtric danès

La Policia Nacional va detenir al desembre a la capital catalana dos membres del grup que l'havien ajudat a escapar

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un home que havia fugit d’un hospital psiquiàtric penal de Dinamarca, on complia condemna. És el líder d’una banda criminal violenta i té antecedents per delictes d’homicidi, agressió amb lesions greus i falsificació de documents oficials. Tenia una Ordre Europea de Detenció i Entrega. En el moment de la seva detenció es va refugiar a l’armari de la terrassa d’una dona, a qui va emmordassar. Els investigadors van començar primer vigilant la seva parella, que estava a Barcelona amb tres homes que havien fugit de la justícia danesa. Dos d’ells van ser arrestats al desembre.

Els investigadors van detectar la presència de diversos membres de l’organització criminal en uns apartaments turístics d’alt nivell a Diagonal Mar, i també a Alella i Montgat. Van rebre una alerta que s’esperava que dos germans, membres també de la banda, realitzarien una entrega de diners al fugitiu. Després de diverses vigilàncies, finalment van esbrinar l’edifici on s’amagava, juntament amb la seva parella i la seva mare. L’immoble estava situat a prop del parc del Fòrum (Sant Martí), segons detallen fonts policials al TOT Barcelona.

Quan van entrar a l’immoble, l’home havia fugit minuts abans per la terrassa. Després de buscar per altres pisos de l’edifici, el van localitzar al domicili d’una veïna, amagat dins d’un armari. De fet, el van trobar gràcies als crits de la dona, que va ser emmordassada pel perseguit.

En detenir-lo, li van trobar documents falsificats diversos, com ara permisos de conduir i passaports, i un mòbil.

Nou comentari