Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El cap de la Urbana demana als agents “especial sensibilitat i coherència” en el desconfinament
  • CA

Discurs de funambulista en la carta que el cap de la Guàrdia Urbana ha adreçat aquest divendres als agents del cos. El text barreja consignes d’actuació de cara al període de desconfinament, que Pedro Velázquez preveu complicat de gestionar policialment, reconeixement a la feina dels policies i dades que semblen adreçades als sindicats. I a més a més s’ha decidit difondre públicament la carta, o almenys aixo ha fet el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, que l’ha piulat al seu compte de Twitter. El missatge també s’acaba adreçant, per tant, a tota la ciutadania. I comença amb frase encaminades demanar proporcionalitat en les actuacions policials en les pròximes setmanes. “Iniciem un període en què s’accentuen les mesures de desescalada d’aquesta difícil i llarga situació, que seguim afrontant amb el mateix coratge amb què vam iniciar-la. Aquest nou escenari obre un període d’obligat equilibri en la gestió policial, en què haurem de valorar amb especial sensibilitat i coherència les intervencions que realitzem“, arrenca dient Velázquez.

Són paraules que arriben després de setmanes en què el confinament ha requerit fer molts controls, en els quals s’han acabat posant més de 30.000 multes –juntament amb els Mossos d’Esquadra, que també actuen a Barcelona en aquestes tasques– i que han provocat diverses polèmiques i queixes, de periodistes, representants d’entitats socials, particulars, i fins i tot un advertiment de la Síndica de Greuges de la ciutat.

Tot i el to extremadament diplomàtic, aquestes paraules de Velázquez seran llegides entre línies per molts agents, per la qual cosa el nou cap del cos –va ser nomenat al desembre– afegeix que “vetllar pel compliment del confinament, garantir l’atenció als conflictes de convivència i prestar assistència a qui ho necessita configuren els tres àmbits principals del nostre dia a dia. Ho fem amb il·lusió, professionalitat i sensibilitat, i així ho seguirem fent, conscients que s’acosten temps difícils que seguiran requerint la nostra màxima entrega”. I encara hi insisteix: “En moments de por i de crisi, el recurs més valuós de què disposem és l’actitud amb què prestem el servei. Un actitud de suport i vetlla per la nostra ciutadania, que poseu de relleu a diari, des que inicieu el servei fins al moment en què torneu amb les vostres famílies”. 

Dades d’afectats de la Covid-19 al cos

La resta de la carta recull dades sobre l’afectació de la pandèmia sobre els agents del cos, i ja és un missatge molt més intern. Velázquez reconeix oficialment 133 positius “a dia d’avui” i 275 casos de confinaments preventius. També indica que es “treballa intensament” per accelerar les proves PCR per als “casos determinats amb criteris mèdics”. Afirma que se n’han demanat 447 i que ja se n’han fet 339. 

I acaba repetint que els esperen “temps difícils” i els demana “valorar en positiu” el que tenen i el que fan “com a policies, com a servei públic i com a persones”. “Us convido a fer-ho sempre i a no oblidar mai que som afortunats i afortunades”, conclou.   

Més notícies
Activistes que porten menjar a immigrants denuncien que la Urbana els ha tornat a multar
Notícia: Activistes que porten menjar a immigrants denuncien que la Urbana els ha tornat a multar
Comparteix
La 'Red de Cuidados Antiracista' va denunciar a principis de mes que els havien imposat dues sancions
La Guàrdia Urbana registra 138 casos de coronavirus i 342 confinats
Notícia: La Guàrdia Urbana registra 138 casos de coronavirus i 342 confinats
Comparteix
Des que ha començat l'abril, la policia municipal registra un positiu per dia
Un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona en imatge d'arxiu / Jordi Play
Una barcelonina denuncia un cas de tracte autoritari i masclista d’un agent de la Guàrdia Urbana
Notícia: Una barcelonina denuncia un cas de tracte autoritari i masclista d’un agent de la Guàrdia Urbana
Comparteix
La testimoni és una de les tres persones a qui s'ha avisat que els arribarà una denúncia per passejar el gos en un pipicà que els agents consideraven que els quedava massa lluny del domicili
Desafien el confinament, es neguen a identificar-se i agredeixen un agent de la Urbana
Notícia: Desafien el confinament, es neguen a identificar-se i agredeixen un agent de la Urbana
Comparteix
Un dels nois va clavar una puntada de peu als genitals d'un dels agents
Un reporter denuncia que la Guàrdia Urbana l’ha multat mentre treballava al carrer
Notícia: Un reporter denuncia que la Guàrdia Urbana l’ha multat mentre treballava al carrer
Comparteix
Esperava amb tres companys més per si arribaven els combois que han de portar material al pavelló de la Fira on es muntarà un alberg d'emergència pel coronavirus
30.000 multes per saltar-se el confinament a Barcelona
Notícia: 30.000 multes per saltar-se el confinament a Barcelona
Comparteix
Les denúncies per desplaçaments que la policia considera injustificats continuen augmentant en un mínim de 500 al dia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa