Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“És un cap de turc”: el jove de 18 anys que porta un mes a presó pels aldarulls
  • CA

Un nom i una denúncia pública més per a les detencions durant les protestes contra la sentència del Procés. És el Joan, un jove de 18 anys empresonat durant 28 dies al Centre Penitenciari de Joves de La Roca del Vallès. El grup de suport creat per reclamar la seva llibertat ha emès un comunicat en què han alertat de la situació de presó amb “criteris polítics” i no “jurídics”. “És un cap de turc”, resumeixen. 

El Joan va ser detingut la nit del 15 d’octubre, la primera d’enfrontaments entre policia i manifestants a Barcelona. Aquell dia es va convocar una protesta davant de la delegació del govern espanyol, i el jove veí de l’Eixample va ser arrestat. El comunicat no detalla el motiu de la detenció i l’empresonament, sinó que critiquen “l’arbitrarietat” de la detenció i de l’ingrés a presó. 

El grup de suport lamenta que el recurs de reforma presentat el 4 de novembre va ser denegat i que la presó preventiva es manté amb una intenció “exclusivament alliçonadora”. “L’empresonament del Joan respon només als interessos de la maquinària repressiva de l’Estat”, afegeixen. També recorden el paper de la Generalitat en les acusacions, únicament en els casos en què els Mossos d’Esquadra practiquen les detencions.

Finalment, avisen que la “sort” d’un arrestat depèn “l’arbitrarietat”, ja que queda en mans del jutge de guàrdia i no dels “fets”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa