Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un cap de pediatria de la Vall d’Hebron sobre la tornada a les escoles: “El risc zero no existeix”
  • CA

El cap de malalties infeccioses pediàtriques de l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, Pere Soler, ha assegurat que portar els nens a l’escola “és segur”, però ha advertit que “el risc zero no existeix” i ha demanat precaució. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Soler ha matisat que es tracta d’una pregunta “amb molts vessants” perquè l’obertura de les escoltes també implica que hi vagin familiars, docents i personal d’administració, raó per la qual és necessari extremar precaucions.

Barcelona i l’àrea metropolitana podrien entrar a la fase 2 d’aquí a vuit dies i llavors ja es podrien reprendre les activitats educatives. La mesura ha provocat recels tant entre les famílies com entre el personal docent, ja que les condicions que imposa el departament de Salut per reobrir els centres són molt estrictes i implica, entre altres mesures, reduir el nombre d’alumnes per aula i combinar l’educació presencial amb l’educació a distància.

Són contagiosos els nens?

La principal preocupació de pares i mestres és saber si els nens són molt contagiosos i, en aquest cas, el doctor Soler explica que, segons molts estudis publicats, “hi ha bones notícies”. Les investigacions dutes a terme a diversos països avancen que els nens “tenen formes menys greus” de la Covid19 i no són tan contagiosos com es pensava. “Al principi es va alertar que els nens podien ser grans transmissors, igual que amb la grip, però no és així”, ha dit.

A més, Soler ha recordat que Catalunya pot aprendre de l’experiència d’altres països que ja fa un parell de setmanes que han reobert les escoles, com França o Corea del Sud. En aquest sentit, el cap de malalties infeccioses pediàtriques de la Vall d’Hebron ha recordat que en aquests països hi ha hagut rebrots i que, per tant, cal estar atents per controlar-los i oferir les eines necessàries per evitar nous contagis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa