Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Campins veu imprudent retirar les quarentenes a les escoles

La presidenta del Comitè Científic Assessor per la Covid, i també cap de medicina interna i epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, veu “una mica imprudent” retirar les quarantenes a infantil i primària si no s’arriba a cinc infants contagiats en una sola aula.

Així ho ha expresssat a RAC1. on Campins també ha defensat mantenir les escoles obertes i plantejar el debat de les quarantenes però ha afegit que eliminar-les en plena sisena onada i després de Nadal pot incrementar transmissibilitat del virus.

Sobre les restriccions vigents a Catalunya, Campins ha assegurat que “han vingut per quedar-se un temps”, i ha augurat que serà necessari mantenir-les “unes quantes setmanes més”, fins que s’observi l’impacte en hospitalitzacions.

La gran novetat de la tornada a les aules aquest dilluns és que s’acaben les quarantenes dels grups bombolla complets a l’educació infantil i a la primària quan hi hagi menys del 20 % de la classe contagiada de covid-19 o menys de cinc positius a la mateixa aula. Per tant, només s’haurà de confinar l’aula en un període igual o inferior a set dies si es donen aquestes circumstàncues. Fins ara, en les etapes d’educació infantil i primària, on la vacunació amb pauta completa encara no és majoritària, es feia amb la detecció d’un sol positiu.

Tampoc hauran de fer quarantena els infants que hagin passat el virus fa menys de tres mesos o que estiguin vacunats amb la pauta completa. La gran majoria dels infants menors d’11 anys encara no tenen les dues dosis de la vacuna, perquè la primera se’ls va començar a administrar al desembre i per tant les segones no es començaran a posar fins al febrer.

Pel que fa a secundària i FP es mantenen els protocols establerts el primer trimestre: es confinaran durant 7 dies els alumnes que donin positiu i els seus companys de classe que no estigui vacunats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa