La Cambra critica que les administracions “no han escoltat els problemes locals” ni els científics

Mònica Roca apel·la a "l'esperit de cooperació" i reclama una "profunda" transformació del model econòmic

La vicepresidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, ha assegurat que les administracions públiques “que s’han atorgat les competències no han escoltat les problemàtiques locals”, els suggeriments dels empresaris ni la veu dels científics. En el tret de sortida del projecte ‘Reactivem-nos’, Roca ha lamentat el paper de les administracions públiques durant la crisi derivada del coronavirus i ha apel·lat a “l’esperit de cooperació” dels empresaris. La vicepresidenta de l’ens cameral ha reclamat una “profunda” transformació del model econòmic per pal·liar una davallada del PIB català d’entre un 7,3% i un 10,1% el 2020. “És una crisi sense precedents que posa a prova la feblesa del nostre sistema econòmic”, ha lamentat.

“Hem confiat amb les administracions públiques que s’havien atorgat les competències per l’obtenció de material sanitari, i no ha arribat. Hem confiat amb les administracions per ajudar les empreses amb liquiditat, i no ha arribat. Hem confiat que les administracions estarien a l’altura i s’implicarien a la supervivència de les empreses i treballadors”, ha criticat Mònica Roca.

Tot i això, la vicepresidenta de la Cambra ha volgut llançar un missatge “optimista” i ha apel·lat a la “cooperació” i la creació de comunitats d’intercanvi d’idees. En aquest context, ha fet una crida a fer una revisió del model econòmic i aprofitar la “batzegada” per corregir els errors. De fet, Roca ha criticat que no s’hagi fet “cap transformació profunda” en els anys de recuperació després de la crisi de 2008 i ha advertit d’un creixement del percentatge de població en risc de pobresa, del 30% abans de l’expansió de la pandèmia.

El projecte ‘Reactivem-nos’, que tindrà lloc entre aquest dimecres i aquest dijous, pretén donar eines als empresaris per sortir de la crisi “el més ràpid possible”. Les jornades inclouen taules sectorials, des de la reactivació econòmica, al turisme, el comerç o la restauració.

Més informació

Nou comentari