Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Calvet vol “consens” sobre l’Hermitage i obre la porta a retirar el recurs contra l’Ajuntament
  • CA

El president del Port de Barcelona, Damià Calvet, s’ha mostrat confiat en trobar “solucions de consens” amb l’Ajuntament de Barcelona després dels “recursos creuats” entre les dues administracions i els promotors de l’equipament. “Vull pensar que podem revertir la situació”, ha assenyalat Calvet en la roda de premsa de presentació dels resultats del primer semestre. També ha deixat la porta oberta a retirar el recurs del port contra el consistori per la denegació del permís per a la construcció de l’Hermitage. D’altra banda, el Port de Barcelona ha estimat el recurs dels promotors contra el condicionant de presentar un projecte amb el Liceu i en dos mesos perquè era una obligació “que no és procedent”.

“Aquesta concreció en una sola entitat en un termini limitat feia impossible la seva materialització”, ha argumentat Calvet durant el repàs a alguns dels acords aprovats pel consell d’administració.

Tot i la resolució parcialment favorable als promotors del museu, Calvet ha puntualitzat que la condició de la signatura d’un conveni continua vigent. “M’atreveixo a dir que en el plantejament d’un conveni entre ajuntament i promotor ajuda que estigui vinculat a una institució cultural de referència de la ciutat però no pot ser que des del port fixem que sigui el Liceu i en dos mesos”, ha indicat.

El president del Port ha admès que aquesta és una situació que li preocupa per la integració del port i la ciutat, que ha de servir, ha comentat, per dinamitzar l’economia i generar ocupació entre d’altres. “S’ha de cercar el màxim consens entre el port i el consistori”, ha insistit Calvet, que ha deixat clar que el port de Barcelona no està “atrinxerat” i s’ha avingut a retirar el recurs contra l’Ajuntament.

Segons el president del Port de Barcelona, serà necessari que cada administració continuï treballant per resoldre aquest conflicte i ha apostat també pel diàleg amb les institucions culturals de la ciutat i els promotors del museu. “Volem estirar al màxim les possibilitats que hi ha damunt de la taula i en buscarem de noves”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa