L’escola Pare Manyanet, al districte de Sant Andreu, torna a estar a l’ull de l’huracà. La Direcció General de la Infància i l’Adolescència (DGAIA) ha demanat al Departament d’Educació que valori si ha d’intervenir per un presumpte cas d’abusos sexuals, després de trascendir que tres alumnes de segon de Primària tinguessin lladelles a les pestanyes el 2017, un cop que una família ha denunciat els fets, tal com ha avançat el TOT Barcelona. Tot això “sense perjudici de la comunicació a Fiscalia de Menors, al jutjat de guàrdia o als Mossos d’Esquadra mitjançant la corresponent denúncia, si s’escau”, afegeix la DGAIA.

Els fets tenen “gravetat”, admet la DGAIA en la resposta que ha enviat a la família aquesta setmana i a la qual aquest diari ha tingut accés. “Considerem que aquest és un cas que ha de tractar-se en l’àmbit penal i educatiu, ja que aquests fets van succeir dins d’un centre escolar i no a nivell familiar“, apunta l’administració. La mateixa família que ha apel·lat a l’organisme de la Generalitat i que prega guardar l’anonimat va interposar mesos enrere una denúncia sobre el mateix episodi als Mossos. Va anar a parar al jutjat d’instrucció 6 de Barcelona, que no la va admetre a tràmit al·legant que hi mancaven proves.

L’escola ha explicat al TOT Barcelona que quan va tenir coneixement de la infecció la va comunicar a la DGAIA tal i com correspon. Recorda també que l’administració “ja va fer la seva investigació” al centre el 2017 i l’escola “va col·laborar en tot moment”.

La resposta de la DGAIA a la denúncia d'una família per la detecció de lladelles en tres alumnes de l'escola Manyanet de Sant Andreu / Cedida
La resposta de la DGAIA a la denúncia d’una família per la detecció de lladelles en tres alumnes de l’escola Manyanet de Sant Andreu / Cedida

La família denunciant sospita que l’insòlit contagi de lladelles pot tenir a veure amb la presència de dos religiosos a l’escola que feien aleshores d’educadors i que després se’ls ha associat amb presumptes inclinacions pedòfiles. El cas més conegut és el del rector de la parròquia del col·legi, J. C. V., a qui un informàtic contractat pel centre educatiu va localitzar un miler d’arxius de pornografia infantil en un ordinador. La Congregació de Fills de la Sagrada Família -a la qual pertany el Pare Manyanet- va apartar el sacerdot traslladant-lo a una residència i, alhora, va retreure a l’informàtic que vulnerés la intimitat del religiós. L’actitud del centre amb l’empleat que va revelar la troballa de material delictiu va aixecar polseguera.

Click here

Nou comentari

Comparteix