Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cal tancar una escola per sospites d’abusos sexuals?
  • CA

L’escola Pare Manyanet, al districte de Sant Andreu, torna a estar a l’ull de l’huracà. La Direcció General de la Infància i l’Adolescència (DGAIA) ha demanat al Departament d’Educació que valori si ha d’intervenir per un presumpte cas d’abusos sexuals, després de trascendir que tres alumnes de segon de Primària tinguessin lladelles a les pestanyes el 2017, un cop que una família ha denunciat els fets, tal com ha avançat el TOT Barcelona. Tot això “sense perjudici de la comunicació a Fiscalia de Menors, al jutjat de guàrdia o als Mossos d’Esquadra mitjançant la corresponent denúncia, si s’escau”, afegeix la DGAIA.

Els fets tenen “gravetat”, admet la DGAIA en la resposta que ha enviat a la família aquesta setmana i a la qual aquest diari ha tingut accés. “Considerem que aquest és un cas que ha de tractar-se en l’àmbit penal i educatiu, ja que aquests fets van succeir dins d’un centre escolar i no a nivell familiar“, apunta l’administració. La mateixa família que ha apel·lat a l’organisme de la Generalitat i que prega guardar l’anonimat va interposar mesos enrere una denúncia sobre el mateix episodi als Mossos. Va anar a parar al jutjat d’instrucció 6 de Barcelona, que no la va admetre a tràmit al·legant que hi mancaven proves.

L’escola ha explicat al TOT Barcelona que quan va tenir coneixement de la infecció la va comunicar a la DGAIA tal i com correspon. Recorda també que l’administració “ja va fer la seva investigació” al centre el 2017 i l’escola “va col·laborar en tot moment”.

La resposta de la DGAIA a la denúncia d'una família per la detecció de lladelles en tres alumnes de l'escola Manyanet de Sant Andreu / Cedida
La resposta de la DGAIA a la denúncia d’una família per la detecció de lladelles en tres alumnes de l’escola Manyanet de Sant Andreu / Cedida

La família denunciant sospita que l’insòlit contagi de lladelles pot tenir a veure amb la presència de dos religiosos a l’escola que feien aleshores d’educadors i que després se’ls ha associat amb presumptes inclinacions pedòfiles. El cas més conegut és el del rector de la parròquia del col·legi, J. C. V., a qui un informàtic contractat pel centre educatiu va localitzar un miler d’arxius de pornografia infantil en un ordinador. La Congregació de Fills de la Sagrada Família -a la qual pertany el Pare Manyanet- va apartar el sacerdot traslladant-lo a una residència i, alhora, va retreure a l’informàtic que vulnerés la intimitat del religiós. L’actitud del centre amb l’empleat que va revelar la troballa de material delictiu va aixecar polseguera.

Click here

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa