Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cadires de rodes, crosses i caminadors per als refugiats ucraïnesos
  • CA

La guerra de Rússia contra Ucraïna ha desencadenat una onada de solidaritat a arreu per ajudar els refugiats que fugen de la guerra de Putin. Alguns dels refugiats ja són a Barcelona o hi arribaran properament. En aquest sentit, a més de diverses campanyes per recaptar fons i aliments i productes per enviar al país, sorgeixen diverses iniciatives per respondre a les necessitats dels refugiats que s’instal·laran a la ciutat.

Una d’elles l’ha anunciat el regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat i president de l’IIMPD, Joan Ramon Riera, i és que els refugiats ucraïnesos que arribin a la ciutat i tinguin problemes de mobilitat podran disposar del material de suport del Banc del Moviment (BdM), com cadires de rodes, crosses, caminadors i bastons. Es calcula que a Ucraïna viuen 2,7 milions de persones amb discapacitat.

“No sabem quantes persones refugiades tenen alguna discapacitat, però sí que sabem que en cap cas la discapacitat no ha de ser obstacle per fugir del conflicte i ésser acollit al nostre país i ciutat”, ha dit el regidor, que també ha insistit que s’ofereix el material sense cap fiança, i amb el compromís de reposar el que s’hagi fet servir.

El Banc del Moviment té 82 cadires de rodes, 68 caminadors, 29 cadires de dutxa, 38 crosses, 47 coixins i matalassos antiescares i altres productes com seients o bastons per deixar en préstec.

Barcelona acollirà en els pròxims dies un “gran centre” d’acollida de refugiats ucraïnesos. A més de la capital catalana, es preveuen dos espais més, al País Valencià i a Madrid, segons va anunciar el govern espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa