Buch valora una nit de Cap d’Any “tranquil·la” però allarga el reforç policial fins al 6 de gener

El conseller d'Interior ha explicat que no hi ha hagut gaires incidents destacables relacionats específicament amb les celebracions

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha comparegut davant dels mitjans aquest matí d’Any Nou per valorar i donar detalls sobre l’operatiu desplegat per a les celebracions de Cap d’Any arreu de Catalunya. El conseller ha opinat positivament sobre la marxa de la nit, que ha qualificat de “molt tranquil·la” i ha afirmat que, de tots els incidents destacables que s’han produït al llarg de la nit, només una fracció petita poden ser atribuïts directament a l’entrada al 2019. Tot i això, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha explicat aquest dimarts que els Mossos d’Esquadra allargaran fins al proper 6 de gener el reforç de la vigilància a Barcelona per l’amenaça terrorista.

Estan controlant les zones més turístiques per risc d’atemptat després que els Estats Units alertessin els seus ciutadans que incrementessin les precaucions en les àrees amb moviment de vehicles i autobusos de la capital catalana, sobretot a la Rambla. Sobre l’home detingut quan intentava entrar a la Sagrada Família amb municions a la motxilla, Buch ha confirmat que els Mossos “no donen molt de fonament” a la possibilitat que suposi un perill. El sospitós, un caporal francès, ha quedat en llibertat provicional aquesta mateixa tarda, però es manté la causa oberta per tinença il·legal d’armes.

Des de la comissaria de Mossos d’Esquadra de la plaça d’Espanya, el conseller d’Interior no ha donat dades sobre la nit d’ahir a la ciutat de Barcelona en concret, però ha explicat que als controls d’alcohol i drogues fets per la policia a tot el país, de 791 proves només hi ha hagut 57 casos en què els conductors han donat un resultat positiu. En accidents de trànsit, el conseller Buch ha explicat que n’hi ha hagut 22 al llarg de la nit però que, de tots ells, només n’han resultat 2 ferits greus i 9 de lleus i no s’ha hagut de lamentar cap víctima mortal.

Més informació

Nou comentari