Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Boqueria vendrà lava comestible per ajudar l’illa de La Palma
  • CA

El Mercat de la Boqueria vendrà una lava comestible amb gust de plàtan. Aquesta idea tan extraordinària és obra del pastisser Christian Escribà, director de les pastisseries Escribà, i el benefici que n’obtinguin anirà destinat als afectats de l’erupció del volcà de l’illa de La Palma.

Escribà ha creat unes postres úniques, amb forma de lava, a partir de carbó de sucre. Tal com explica el mateix pastisser, primer cal escalfar un xarop especial a 128 graus i, després, cal barrejar una dissolució de sucre, clara d’ou i colorant negre. Aquesta mescla genera una petita erupció semblant a les volcàniques.

La Boqueria vendrà lava comestible per ajudar l’illa de La Palma / Mercat de la Boqueria

L’obra d’Escribà el posa al capdavant de la rebosteria i aconsegueix un dels reptes del pastisser, que sempre busca sorprendre i crear productes irrepetibles. Escribà és la quarta generació de pastissers, que fan postres a Barcelona des de 1906.

Una lava solidària

La lava comestible és el primer menjar d’aquest estil que es posa a la venda. La iniciativa és solidària i tots els diners que es recaptin anirà a parar a la butxaca dels afectats pel volcà de La Palma. L’erupció volcànica va deixar desenes de persones sense casa i molts veïns de la zona amb múltiples destrosses.

Aquest producte arribarà a la Barcelona dilluns 19 de setembre, prop d’un any després de l’erupció del volcà Cumbre Vieja de La Palma, que es va iniciar el 19 de setembre al paratge de la Cabeza de Vaca, proper a la localitat de El Paraíso del municipi de El Paso. El volcà va acaparar totes les mirades, després de 85 dies en actiu, l’erupció més llarga mai vista a l’illa.

A la venda en 22 mercats

L’aliment es podrà comprar al punt d’informació del mercat. A banda de la Boqueria, aquest producte també estarà en 22 mercats més, com per exemple, els mercats de la Marina i de Sants, també a Barcelona, i en d’altres a ciutats com Bilbao, Madrid o Sevilla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa