Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Bon Pastor provarà un nou sistema mòbil de recollida selectiva durant sis mesos
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat una prova pilot de recollida selectiva mòbil al barri del Bon Pastor amb una durada prevista de sis mesos i que funcionarà de dilluns a dissabte de les 6h de la tarda a les 11h del vespre. En concret, la prova pilot inclou més de 60 comerços i es realitza a la zona compresa entre els carrers del Foc Follet, Enric Sanchis, el Barri Vermell i Sant Adrià. S’ha escollit aquest barri del districte de Sant Andreu per l’alta implicació de les entitats, segons ha indicat la tinenta d’alcaldessa de Drets Socials, Laia Ortiz.

El consistori vol que aquesta iniciativa contribueixi a assolir els objectius de l’Estratègia Residu Zero, superant el 36% del nivell actual de recollida de residus a Barcelona i acostar-se al 60% que exigeix la Unió Europea i el Pla de Gestió de Residus de Catalunya, segons ha explicat el comissionat d’Ecologia, Francesc Ximeno. S’instal·laran tres plataformes, una a la plaça Fèlix Rodríguez de la Fuente i dues a la plaça Robert Gerhard.

Les fraccions d’orgànica i sanitaris es recolliran de dilluns a dissabte, mentre que les fraccions de vidre, paper, cartró i envasos es recolliran dimarts, dimecres, divendres i dissabte. La fracció de rebuig, només els dilluns i dijous. El diumenge no hi ha recollida d’escombraries. Des del març un equip d’informadors ambientals donen informació sobre la separació de residus i fins el 15 de juny hi haurà un punt informatiu a la Biblioteca Bon Pastor per resoldre dubtes. També s’han fet reunions prèvies amb diverses entitats. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa