Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
David Ferrer, en la immersió solidària de L’Aquarium per Nadal
  • CA

El projecte Brain de l’Hospital Sant Joan de Déu és el beneficiari, aquest any, de la immersió solidària que organitza cada any L’Aquàrium de Barcelona, en què un personatge popular desitja bones festes i tria el destinatari de l’aportació de 5.000 euros que l’equipament fa a entitats i institucions amb funció social. 

Aquest any, el personatge encarregat d’aquest ritual, ja tradicional, ha sigut el tenista David Ferrer, actual director del Torneig Barcelona Open Banc Sabadell. L’aposta de Ferrer ha sigut per ajudar en la recerca sobre les malalties neurològiques infantils.

David Ferrer s’ha submergit aquest dimarts a l’Oceanari, únic a Europa per les dimensions que té i el volum d’aigua que pot acollir, i després de nedar entre els taurons i les més de 80 espècies marines que hi viuen, ha felicitat el Nadal a totes les famílies i molt especialment a les dels Petits Valents que lluiten contra alguna de les malalties infantil que afecten el cervell.

Quan ha sortit de l’aigua, el jugador del Reial Club de Tennis Barcelona ha explicat: “Mo m’ho vaig pensar dues vegades quan em van proposar ser el padrí d’aquesta bonica acció que fa L’Aquàrium cada any i també vaig tenir molt clar per a qui seria el donatiu”. David Ferrer ja fa temps que col·labora amb el projecte Brain, i remarca que “tot i que encara queda molta feina per fer en l’àmbit de la investigació, resulta molt gratificant veure com l’esforç que fan els professionals ajuda els nens i nenes que lluiten per superar un problema neurològic que, en molts casos, pateixen des del naixement i dur una vida al més normal possible”.

També ha afegit que “iniciatives com aquesta són fonamentals per contribuir a l’estudi del cervell dels petits, que està en constant desenvolupament i, per tant, té unes característiques especials”. “Sense conèixer aquest òrgan no es poden desenvolupar tractaments per a les malalties que l’afecten”, ha recordat.

El projecte Brain de Sant Joan de Déu és un treball d’investigació transversal que té com a objectiu transformar la manera actual d’investigar les malalties neuropediàtriques i desenvolupar noves teràpies.

David Ferrer s’ha afegit a la llista de famosos que han participat en aquesta activitat solidària organitzada per L’Aquàrium de Barcelona i per la que ja han passat Leo Messi, Ona Carbonell, els Germans Roca, Judit Mascó i Antonio Orozco, entre d’altres.

La directora de L’Aquàrium, María José Peretó, ha agraït la col·laboració de l’actual director del Torneig Barcelona Open Banc Sabadell, qui ha felicitat pel seu nou càrrec, i ha manifestat: “Per a nosaltres, és un orgull que persones de la trajectòria del David s’impliquin en la nostra causa, que té com a objectiu protegir el món marí i les seves espècies”.

Activitats nadalenques per a tota la família

Durant l’acte, L’Aquàrium de Barcelona ha presentat la seva temporada d’activitats nadalenques, que s’iniciarà dissabte que be, dia 21, i s’acabarà el 6 de gener. Es tracta d’una oportunitat per conèixer el centre marí de forma lúdica, amb visites on es podran fer activitats relacionades amb el món marí i les festes nadalenques.

Per veure el programa detallat de les activitats de Nadal i els horaris, cliqueu aquí. Una de les experiències que es poden gaudir a L’Aquàrium i que són úniques hi ha la de banyar-se amb els taurons, i és per a tota la família.

L’Aquàrium de Barcelona i #SOSoceans

Dins del marc SOS Oceans i després de col·laborar amb el projecte OurOcean, L’Aquàrium de Barcelona està present en la coalició d’aquaris de tot el món Worldaquariums #ReadyToChange to #BeatPlasticPollution, que han unit esforços amb la Comissió Europea i el Programa de les Nacions Unides per al Medi ambient per a la lluita contra la contaminació dels plàstics als oceans.

Com a lema tenen Conèixer per estimar i estimar per protegir. I la divulgació sobre el fons marí i l’educació són dues de les tasques més importants del centre que, des dels seus inicis, es dedica a l’estudi, conservació i protecció de la fauna marina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa