Els Bombers de Barcelona volen que els detectors de fum a les llars siguin obligatoris

El cos promou de moment la instal·lació voluntària dels aparells, però aconsella un canvi normatiu perquè n'hi hagi a tots els domicilis

Els Bombers de Barcelona llançaran la setmana que ve una campanya per promoure que les cases instal·lin detectors de fum per evitar les morts en incendis d’habitatges.

Explicaran com funcionen i com actuar davant el foc, i també volen promoure un canvi normatiu que obligui a instal·lar detectors “en habitatges de nova construcció i a la resta de llars, com ja passa en altres països europeus”, segons un comunicat de l’Ajuntament de Barcelona.

La campanya ‘A casa, no hi cridis els el foc’ s’adreça a tothom però, sobretot, a les persones grans que viuen soles i la gent amb diversitat funcional.

El Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament de Barcelona (SPEIS), el nom oficial del cos municipal dels Bombers, va intervenir l’any passat en 4.252 extincions d’incendis, 1.584 dels quals (4 incendis diaris de mitjana), en els quals van morir 5 persones.

En els últims 10 anys hi ha hagut 41 morts en 38 incendis en habitatges; el 78%, de nit, fet que reflecteix la dificultat de detectar el foc a la casa a aquelles hores.

Els bombers consideren que els detectors autònoms són l’opció “més econòmica, senzilla i efectiva” de detectar incendis, són fàcils d’instal·lar, no requereixen obres prèvies, funcionen amb una pila i avisen amb un senyal acústic quan comença a haver-hi fum.

Més informació

Nou comentari