La policia col·lapsa els accessos al Prat per evitar l’arribada de manifestants

Renfe i TMB limiten durant una estona el servei de trens cap a l'aeroport per petició dels Mossos d'Esquadra

La crida del Tsunami Democràtic per “aturar” l’aeroport ha posat en guàrdia els cossos de seguretat. Els Mossos d’Esquadra han indicat a Renfe i a TMB que limitin els serveis de trens cap al Prat. Així ho ha fet l’operadora pública de trens, que ha suspès els combois en direcció a l’aeroport per petició de la policia catalana, segons ha informat Renfe. A les 14:30 hores la companyia ha actualitzat que la policia catalana els ha autoritzat a reobrir el servei de trens cap al Prat. 

Els accessos viaris al Prat estan col·lapsats i la gent opta per seguir a peu / Quico Sallés

Els accessos viaris al Prat estan col·lapsats i la gent opta per seguir a peu / Quico Sallés

[r:1]

Fonts de TMB han afegit que els Mossos els han sol·licitat aturar el servei de la L9. La línia ha funcionat entre Parc Nou i Zona Universitària durant una hora i mitja. Entre la parada de Parc Nou i l’aeroport hi una mitja hora caminant, i els manifestants s’han dirigit a peu al Prat. Des de TMB han detallat que a les 15:50 hores el servei s’ha restablert. 

El servei de metro limitat per indicació dels Mossos per les protestes per la sentència de l'1-O | David Cobo

El servei de metro limitat per indicació dels Mossos per les protestes | David Cobo

El trànsit està tallat també per a cotxes. Alguns dels manifestants que arribaven per carretera al Prat han hagut de seguir el camí a peu. Fins i tot, alguns dels que arribaven per agafar vols han estat obligats a seguir caminant. També s’han resignat a anar a peu personal de les aerolínies, com hostesses de vol i pilots.

La plataforma Tsunami Democràtic ha aprofitat l’anunci de Renfe sobre l’aturada del servei de trens cap al Prat per mofar-se de l’operadora pública. “Renfe ha decidit sumar-se al Tsunami Democràtic i aturar els trens en direcció a l’aeroport”, han declarat a través de xarxes socials. Així, la plataforma aplaudeix irònicament la decisió de Renfe perquè contribueix a aturar el servei del Prat. 

Molts manifestants han arribat a peu fins a l'aeroport / Quico Sallés

Molts manifestants han arribat a peu fins a l’aeroport / Quico Sallés

 

Més informació

Nou comentari