Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
‘Big data’ a les clavegueres per conèixer la personalitat dels barris de Barcelona

Intel·ligència artificial i big data a les clavegueres de Barcelona per tenir informació sobre la personalitat dels barris. Aquest és el projecte europeu SCOREwater, que permetrà conèixer quins són els hàbits de gestió de residus a les llars, el reciclatge d’oli, greixos i tovalloles humides; o els hàbits de consum de productes farmacèutics com els antibiòtics. L’objectiu és tenir informació sobre l’estil de vida i el dia a dia dels ciutadans de cada barri de la ciutat. La informació s’aconseguirà gràcies a l’anàlisi química, microbiològica i de cabals de les aigües residuals, així com amb l’aplicació del big data i la intel·ligència artificial. 

L’estudi forma part d’un projecte europeu que inclou l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), el centre tecnològic Eurecat, el Consorci Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) i l’operador públic de l’aigua, Barcelona Cicle de l’Aigua (BCASA). El projecte es porta a terme a tres ciutats: Barcelona, la ciutat sueca de Göteborg i a Amersfoort, Holanda. Compta amb un pressupost de 5,8 milions d’euros, finançat pel programa Horizon 2020, inclòs en l’objectiu de la digitalització del sector de l’aigua. 

Cada ciutat tindrà un living lab, coneguts com laboratoris socials, per entendre com viuen els barcelonins de cada barri. L’estudi, basat en la sociologia de les aigües residuals, donarà l’oportunitat de configurar campanyes de conscienciació en els àmbits de la gestió de residus i hàbits saludables. A més, els responsables de les clavegueres tindran una eina més per fer-ne un manteniment preventiu.

El projecte, que ha començat al maig i que té una durada de quatre anys, busca accelerar l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Una a juny 01, 2019 | 23:39
    Una juny 01, 2019 | 23:39
    La merda de la muntanya no fa pudor, encara que la remenis amb un bastó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa