Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona tindrà un centre d’atenció específica per a dones sense llar
  • CA

L’entitat d’atenció a les persones sense llar ASSÍS ha començat les obres aquest mes d’un centre d’atenció específica per a dones sense llar a Barcelona, que tindrà 10 allotjaments protegits. Es preveu que pugui entrar en funcionament en un any. El nou edifici, situat al districte Sarrià-Sant Gervasi, portarà per nom el de Rosario Endrinal, la sense llar que va morir cremada en una caixer a Barcelona. La llar, de quatre plantes, també tindrà espais comuns on es desenvoluparan activitats i tallers grupals.

El finançament ha estat possible gràcies a la Fundació Casa Família Sant Josep Oriol i a l’Ajuntament, que ha cedit el terreny on s’edificarà durant 50 anys. ASSÍS ha detectat un increment del 30% en el número de dones que s’han posat en contacte amb l’entitat els últims dos anys.

L’objectiu és acompanyar les dones en el seu procés de construir una nova vida autònoma. Es dibuixaran itineraris personalitzats per a cadascuna de les usuàries. Aquest edifici pretén ser un espai segur per a elles, atenent les seves necessitats bàsiques i psicosocials.

Es calcula que hi ha 117 dones dormint al carrer a Barcelona, el 12% del total de persones sense llar​. Les dones són les que pateixen una situació de major vulnerabilitat, violència i invisibilitat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Roger a setembre 18, 2019 | 20:54
    Roger setembre 18, 2019 | 20:54
    Hola, agraïria canviéssiu el mot d'Indigent per alguna altre amb menys contingut estigmatitzador: us suggereixo "persona en situació de sense llar" o "persona sense llar". Espero ho canvieu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa