Barcelona tindrà mentors voluntaris que "faran de tiets" als MENA

El projecte, liderat per la Generalitat, començarà la seva fase pilot al desembre per "orientar i acompanyar" els menors estrangers

Barcelona tindrà voluntaris que "faran de tiets" als menors no acompanyats. És l'anunci que ha fet el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol AmórosEl matí de Barcelona, de betevé 91.0, en referència a un projecte d'inserció a la societat que s'iniciarà aquest desembre a Girona i Barcelona. De moment, el nombre total de ciutadans voluntaris que donaran suport als anomenats MENA, acompanyant-los en el seu dia a dia, arriba als 50, entre les dues ciutats del projecte pilot.

Més info: Dos detinguts per la baralla amb un ferit greu al Raval són menors tutelats per la Generalitat

La Generalitat feia temps que buscava un projecte que donés resposta al gran nombre de menors d'edat no acompanyats que han arribat a Catalunya, i en especial a Barcelona, els darrers mesos. A vegades, aquests menors es troben en condicions de vida precàries i es veuen implicats en situacions de delinqüència, i per tal d'assolir un millor suport social, la prova pilot d'aquest pla assegurarà el contacte entre el voluntari i el menor estranger almenys "un dia a la setmana".

Més info: Adolescents sense llar dormen a les Piscines de Montjuïc

El projecte es basa en "quedar una tarda per parlar una estona, orientar i acompanyar aquests nois perquè esdevinguin ciutadans", resumia Oriol Amorós. Segons el mateix secretari, "el repte és que deixem de pensar en MENA i pensem en el Joseph o l'Ahmed".

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?