Barcelona tindrà 311 policies més aquest estiu

Un total de 173 mossos de la nova promoció es destinen a la ciutat per l'operació estiu i coincideix amb la incorporació de 138 agents més de la Guàrdia Urbana

La nova promoció de policies catalans sortida de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya dimecres ja es nota a Barcelona. Després de dies d’especulacions, reclamacions i balls de xifres, avui s’ha sabut que finalment seran 173 els agents dels Mossos d’Esquadra de nova fornada que es destinaran a la ciutat amb motiu del pla d’estiu amb què es reforcen les dotacions dels municipis de costa. A l’octubre s’haurà de reavaluar la distribució d’efectius i es decidirà quins es queden a Barcelona de manera estable.

Paral·lelament, la Guàrdia Urbana té 138 nous agents que ja han començat a treballar. De manera que en total són 311 els policies que s’afegeixen a les dotacions policials insuficients de Barcelona, que han provocat repetidament les queixes de l’alcaldessa, Ada Colau, i crítiques agres contra el departament d’Interior durant la campanya electoral. De fet, Colau reclamava 150 agents més dels Mossos, i finalment són 173 els que li envien, tot i que no s’ha sabut fins a última hora.  

Pel que fa als territoris on es destinaran, seran els districtes de l’Eixample, Sant Martí, Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Gràcia, a més a més de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità, que s’ocupa de la seguretat al metro i principalment persegueix carteristes. A aquesta unitat se’n destinen una trentena d’aquests 173.

Els nous mossos han rebut aquest divendres la benvinguda del director general de la Policia, Andreu Martínez, i del cap i el sotscap de la regió policial metropolitana de Barcelona, el comissari Carles Anfruns i l’intendent Ignasi Teixidó, en un acte al Palau de Congressos.

Martínez els ha recordat que “s’han de guanyar la confiança de la ciutadania” i que estan obligats a mostrar respecte, voluntat de servei i sentiment de pertinença al cos. El comissari Anfruns els ha advertit que tant important com la Barcelona del passeig de Gràcia ho és la del Raval, el Gòtic, Ciutat Meridiana o el Carmel. “Són igual d’importants els comerciants com les persones que viuen en aquests barris”, els ha avisat.

Pel que fa a la Guàrdia Urbana, dels 138 nous agents, el 78,26% són homes (108 agents), i el 21,74 % són dones (30 agents). Comencen com a agents en tasques de proximitat en pràctiques, una fase que dura un any i que fan acompanyats d’altres guàrdies amb més experiència.

La Guàrdia Urbana rejoveneix la plantilla amb aquesta promoció, que té una mitjana d’edat 31,98 anys: l’agent més jove en té 22, i el més gran en té 45.

Més informació

Nou comentari