Barcelona se suma a una campanya mundial contra el racisme amb el lema #StopVox

El moviment World Against Racism convoca 14 mobilitzacions arreu del món contra l'auge de la ultradreta

Una campanya internacional de mobilitzacions contra el racisme tindrà rèplica a Barcelona el dissabte 23 de març. Sota el lema #StopVox el moviment Unitat contra el feixisme i el racisme se suma a la iniciativa de World Against Racism, que ha convocat 14 concentracions a tot el món entre el 16 i el 23 de març per protestar contra la ultradreta a Europa. Cada país escull un lema per a la seva manifestació, i en el cas català serà #StopVox. La protesta a Barcelona serà dissabte a les 17 hores a passeig de Gràcia.

[r:1]

Un dels portaveus de la plataforma unitària contra el racisme, David Karvala, va dir a la roda de premsa de presentació de la protesta que “a l’Estat espanyol l’extrema dreta ara mateix té nom i cognoms, no és una cosa abstracta”. I va lamentar: “La pujada electoral de VOX fa que els botxins feixistes agafin més confiança per dur a terme agressions”, com ara la que es va produïr al centre LGTBI a Sant Antoni. 

“Ara cal assenyalar Vox”, va avisa Karvala. “No vol dir que és l’únic problema que hi hagi, hi ha altres problemes, però si aconseguim eliminar VOX de l’equació, les temptacions ultres dels altres partits seran menys”, va considerar. El portaveu va recordar els atacs a centres de MENA de fa unes setmanes i les agressions a menors estrangers que s’han donat a Castelldefels, Canet i Barcelona.

Entitats i grups com els CDR i Arran han anunciat que participaran a la mobilització a Barcelona. Les demandes que exposa el manifest d’Unitat contra el racisme i el feixisme ataquen el “racisme institucional”, la “impunitat per al feixisme”, exigeixen igualtat, rebutgen el racisme i demanen “convivència en la diversitat”.

 

Més informació

Nou comentari