Barcelona se suma a una campanya mundial contra el racisme amb el lema #StopVox

Una campanya internacional de mobilitzacions contra el racisme tindrà rèplica a Barcelona el dissabte 23 de març. Sota el lema #StopVox el moviment Unitat contra el feixisme i el racisme se suma a la iniciativa de World Against Racism, que ha convocat 14 concentracions a tot el món entre el 16 i el 23 de març per protestar contra la ultradreta a Europa. Cada país escull un lema per a la seva manifestació, i en el cas català serà #StopVox. La protesta a Barcelona serà dissabte a les 17 hores a passeig de Gràcia.

[r:1]

Un dels portaveus de la plataforma unitària contra el racisme, David Karvala, va dir a la roda de premsa de presentació de la protesta que “a l’Estat espanyol l’extrema dreta ara mateix té nom i cognoms, no és una cosa abstracta”. I va lamentar: “La pujada electoral de VOX fa que els botxins feixistes agafin més confiança per dur a terme agressions”, com ara la que es va produïr al centre LGTBI a Sant Antoni. 

“Ara cal assenyalar Vox”, va avisa Karvala. “No vol dir que és l’únic problema que hi hagi, hi ha altres problemes, però si aconseguim eliminar VOX de l’equació, les temptacions ultres dels altres partits seran menys”, va considerar. El portaveu va recordar els atacs a centres de MENA de fa unes setmanes i les agressions a menors estrangers que s’han donat a Castelldefels, Canet i Barcelona.

Entitats i grups com els CDR i Arran han anunciat que participaran a la mobilització a Barcelona. Les demandes que exposa el manifest d’Unitat contra el racisme i el feixisme ataquen el “racisme institucional”, la “impunitat per al feixisme”, exigeixen igualtat, rebutgen el racisme i demanen “convivència en la diversitat”.

 

Nou comentari

Més notícies

El candidat de Vox Barcelona, agraït als seus avis per participar al cop d’estat del 36

Ignasi Garriga està orgullós dels seus avantpassats perquè van donar suport a Franco

Ignasi Garriga, cap de llista de Vox per Barcelona el 28-A

És portaveu del Comitè Executiu Nacional i té 31 anys

“Catalunya per Espanya”: el lema de la manifestació que Vox farà a Barcelona

El partit de Santiago Abascal tria l'avinguda Maria Cristina per escenificar la seva protesta per la denegació del Palau Sant Jordi per a un míting

Movimiento Cívico 12-O anima els constitucionalistes a manifestar-se amb Vox

L’entitat reclama un front unitari per protestar contra Ada Colau per no deixar que el partit d’ultra dreta organitzi un acte al Palau Sant Jordi

La pressió dels antifeixistes obliga Vox a anul·lar un acte a Barcelona

Membres de la formació ultra han marxat de la zona en dos furgons de la policia