Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona restringeix l’activitat amb foc a menys de 500 metres dels boscos de Collserola i Montjuïc
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha publicat aquest divendres un decret per restringir les activitats amb foc a menys de 500 metres de les zones boscoses de Collserola i Montjuïc. El decret amplia les restriccions de la Generalitat davant la sequera, les altes temperatures i el risc d’incendi que comporta i, per exemple, prohibeix l’ús de pirotècnia o les barbacoes a l’aire lliure en aquestes àrees.

El cap dels Bombers, Sebastià Massagué, ha explicat que la situació a l’inici de l’estiu és preocupant i que s’ha dictat aquest decret ara perquè la vegetació està acumulant la sequera i la calor. De fet, s’activaran els protocols d’emergència sempre que dues de les tres variables que considera la Generalitat es donin simultàniament: més de 30 graus de temperatura, vent de més de 30 quilòmetres per hora i humitat per sota del 30%. El cap de la Divisió d’Operacions, Àngel López, ha explicat que des d’abril es prepara la campanya d’estiu, revisant la pressió del 100% dels hidrants del parc de Collserola, parlant amb Agbar i els districtes per qualsevol incidència. El 4 de juny es va activar la campanya d’estiu amb més de 150 recorreguts per camins forestals que tenen en compte l’històric d’incendis.

Per tot això, els antecedents de calor i la previsió de continuïtat de la situació meteorològica, el decret, per primer cop, prohibeix les activitats amb foc a les “àrees recreatives i d’acampada, així com a les parcel·les d’urbanitzacions”. En tot cas, els bombers demanen “sentit comú” a la població.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa