Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, referència internacional de medicina i recerca
  • CA

Barcelona comença forta la temporada de congressos. Aquest mes de setembre la capital catalana acollirà fins a quatre grans esdeveniments internacionals relacionats amb la medicina i la recerca. En total, més de 90.000 persones visitaran Barcelona per debatre i analitzar les últimes novetats en l’estudi del càncer de pulmó, la radiologia, la diabetis o l’oncologia.

El president de la Cambra de Barcelona i president de Turisme de Barcelona, Joan Canadell, considera que “Catalunya necessita centrar el seu horitzó a gestionar la qualitat del turisme, i una de les vies per fer-ho és apostar pel turisme de reunions i congressos”. Barcelona és la primera ciutat en nombre de delegats als congressos i la quarta en organització de congressos.

Objectiu: turisme de congressos

Segons Canadell, aquest tipus de turisme “generarà múltiples beneficis al conjunt de sectors empresarials i contribueix a la creació d’un territori atractiu per l’atracció de talent i inversions”. L’any passat la capital catalana va organitzar més de 1.700 congressos i convencions, dels quals el 80% van ser d’àmbit internacional i van tenir una durada mitjana de 3,2 dies.

El regidor de Turisme, Xavier Marcé, considera que la ciutat va en la bona línia: “El nostre projecte passa per un turisme de qualitat, sostenible, per dotar-lo d’objectius més definits que reverteixin en un millor impacte per a la ciutat”. Es calcula que el turisme de congressos va tenir un impacte de 1.900 milions d’euros, una bona dada que se suma a l’increment de les pernoctacions i la despesa mitjana dels assistents.

Especialistes de tot el món

Aquest cap de setmana comencen la conferència de la International Association for the Study of Lung Cancer (IASLC) sobre el càncer de pulmó amb 8.000 delegats, investigadors i científics de més de 100 països. També tindrà lloc el congrés de la Cardiovascular and Interventional Radiological Society of Europe (CIRSE) de radiologia, que torna a Barcelona per tercera vegada i que reunirà 7.000 especialistes.

Per la segona quinzena de setembre, s’espera l’EASD, el congrés anual de l’Associació Europea per a l’Estudi de la Diabetis, amb 15.000 inscrits i el congrés d’oncologia de l’European Society for Medical Oncology (ESMO), amb 30.000 participants confirmats i que tindrà lloc el pròxim 27 de setembre.

Més notícies
El turisme de congressos genera 1.900 milions anuals a Barcelona
Notícia: El turisme de congressos genera 1.900 milions anuals a Barcelona
Comparteix
La ciutat va batre un nou rècord històric el 2018 gràcies a més de 1.400 esdeveniments i gairebé 600.000 delegats
Hoffman (MWC) i Quim Torra, primeres reunions a l’agenda del govern Colau-Collboni
Notícia: Hoffman (MWC) i Quim Torra, primeres reunions a l’agenda del govern Colau-Collboni
Comparteix
El tinent d'alcalde s'encarregarà de les relacions institucionals de l'Ajuntament i augura anuncis després de la Junta Local de Seguretat de divendres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa