Barcelona torna a permetre jugar a pilota als parcs i a les places

L’Ajuntament retirarà els cartells que prohibeixen també tallarà carrers els diumenges per ampliar espais de jocs pels nens

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que tornarà a permetre jugar a pilota als parcs i a les places de la ciutat. La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, ha assegurat que el consistori substituirà els cartells que prohibeixen jugar per uns altres que convidin els nens a jugar de forma respectuosa. La mesura forma part del Pla de Jocs que posa en marxa l’Ajuntament i que busca recuperar espais públics per al joc infantil.

Una altra de les mesures que contempla és tallar el trànsit d’un carrer principal a cada districte els diumenges, segons informa Europa Press. El pla, inspirat en plans d’altres ciutats com Dublín i Londres i que ha comptat amb la participació de 400 persones, preveu ampliar els espais de joc a la ciutat, fomentar l’activitat a l’aire lliure i impulsar un canvi en la manera en la qual els nens juguen a Barcelona.

Una altra de les mesures és millorar els patis de les escoles –l’any passat es van realitzar actuacions en 20 centres– i impulsar petites millores en entorns escolars per facilitar que es converteixin en espais de trobada. “Barcelona vol ser una ciutat en la qual els nens i les nenes puguin ser lliures i jugar a l’espai públic”, ha dit Sanz, que aposta per prioritzar el joc en lloc de criminalitzar-lo.

Més informació

Nou comentari