Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona obrirà la primera Escola de Segones Oportunitats pública
  • CA

La primera Escola Pública de Segones Oportunitats estarà a Barcelona. El centre acollirà fins a 90 joves que ni estudien ni treballen per facilitar la seva formació i la inserció laboral. El perfil dels alumnes seran joves d’entre 16 i 25 anys que han abandonat o estan en risc d’abandonar el sistema educatiu, ja sigui a la ESO o a estudis posteriors com el batxillerat. L’escola estarà ubicada al carrer Capella, a Navas, i les obres per acondicionar-lo han començat aquesta setmana. S’espera que al setembre rebin els primers 30 alumnes, segons avança l’Ajuntament. 

Als joves se’ls farà un diagnòstic per orientar i dissenyar la formació que rebran i estaran acompanyats d’un tutor durant els dos anys que dura l’estada al centre. L’escola és de titularitat municipal, i estarà gestionada per l’Ajuntament, l’Institut de Serveis Socials, Barcelona Activa, Direcció de Salut, Direcció de Joventut, el Districte de Sant Andreu i el Consorci d’Educació. Té un pressupost d’1,2 milions d’euros i l’accés a l’escola serà gratuït. 

Els itineraris d’estudis a l’Escola de Segones Oportunitats seran de dos anys com a màxim, tot i que es pot reduir segons l’evolució de l’alumne. En tots els casos, però, un tutor acompanyarà cada jove en el seu “itinerari vital”, segons ho defineix el consistori. El centre oferirà sis serveis bàsics: diagnosi de cada estudiant i definició del pla personal, orientació i formació, oferta de treball comunitari i activitats d’aprenentatge i servei, seguiment i avaluació, oferta d’activitats de lleure i treball d’orientació i suport amb les famílies. 

L’equip de l’escola començarà a treballar al juliol, moment en què està previst que acabin les obres al centre. La plantilla estarà formada per una persona de coordinació pedagògica i direcció del centre, dos educadors, una persona dedicada a la prospecció d’empreses i intermediació laboral, una psicòloga, una persona de suport en les activitats de lleure i de formació i un professional de suport a la gestió i atenció al públic.

Una idea europea

El concepte d’escoles de segona oportunitat va néixer al 1996 en una publicació de la Comissió Europea, anomenat Informe Delors. El document instava a donar una segona oportunitat als joves exclosos del sistema educatiu i oferir una alternativa diferent al sistema educatiu habitual, sinó que ha d’oferir currículums i ritmes adaptats. L’Ajuntament ha coordinat l’obertura del centre amb dues associacions d’escoles de segones oportunitats, una europea i l’altra estatal. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa