Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els comerciants volen que la protesta de divendres no es faci al centre per no afectar el turisme
  • CA

El sector turístico-comercial de Barcelona ha condemnat aquest dimecres els disturbis que es van viure ahir a la nit al centre de la capital catalana, i ha reclamat que s’allunyi del centre la manifestació de la vaga general del 18 d’octubre, prevista per a les 17 hores als Jardinets de Gràcia. Barcelona Oberta ha assegurat que les “conseqüències de les mobilitzacions, aturades de trànsit i accions vandàliques” han causat “un descens important de l’activitat comercial i turística”.

Segons l’entitat, “la difusió de revolta, crema de contenidors i objectes del mobiliari urbà, malmet profundament la imatge” de Barcelona al món. La Unió d’Eixos Comercials i Turístics de Barcelona també ha afirmat en un comunicat que les actuacions dels darrers dies a l’aeroport i al centre “tenen una afectació directa en el turisme i el comerç”.

En aquest sentit, Barcelona Oberta preveu que els resultats d’aquests sectors es vegin afectats en l’últim trimestre de l’any pels efectes de les protestes, “com ja va passar fa dos anys”.

“Barcelona Oberta, que defensa el dret a manifestar-se des del respecte i la convivència, demana a les organitzacions convocants que promoguin actes pacífics i deslocalitzin les mobilitzacions del centre, en concret, la manifestació convocada per aquest divendres a la tarda”, afirma l’organització.

A més, ha fet una crida al “diàleg i entesa” a governs i institucions per “evitar que es tornin a produir incidents”.

Condemna del Gremi d’Hotels 

El Gremi d’Hotels de Barcelona ha condemnat els “incidents gravíssims” d’ahir a la nit. Per a l’entitat, les imatges dels incidents són especialment perjudicials per a la reputació que projecta la ciutat al món i alerten que poden derivar en una “afectació greu” directa sobre l’activitat turística i hotelera a Barcelona, així com sobre el seu conjunt socioeconòmic.

L’entitat ha demanat que les manifestacions es facin “des de l’esperit de convivència, civisme i tranquil·litat que han caracteritzat les viscudes fins ara” i que les administracions prenguin les mesures oportunes per propiciar el diàleg i l’entesa necessària per evitar que es produeixin novament aquest tipus d’incidents.

Barcelona Comerç condemna els aldarulls

Barcelona Comerç ha expressat el seu “absolut rebuig a qualsevol forma de violència, vingui d’on vingui” i ha condemnat també “totes les protestes incíviques que no tenen cap justificació possible”. L’organització del comerç de proximitat a Barcelona ha volgut defensar “la llibertat de manifestació i d’opinió”.

L’entitat ha expressat el seu “desacord amb la sentència” perquè “allunya de la resposta política” que creu que cal. Amb tot, ha advertit que cal “normalitat social i institucional” per garantir el “desenvolupament econòmic” de la ciutat i ha afegit que la vaga de divendres no solucionarà “el conflicte polític-judicial”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa