Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona es prepara per a la vaga general i la Intersindical aspira a un altre 3-O
  • CA

Barcelona es prepara aquest dijous per una vaga general d’impacte incert, però que la Intersindical-CSC aspira a convertir en una aturada de país com la del 3-O, tot i que són conscients que es tracta d’una “utopia”. El secretari general de la intersindical, Carles Sastre, està convençut que la vaga serà un èxit. “Intentarem apropar-nos el màxim possible sabent que no estem a la tardor de 2017 sinó al 2019”, ha dit.

Després que la convocatòria del 7 de febrer no tingués gaire ressò, la vaga general del 21-F té molt millors perspectives perquè compta amb el suport d’Òmnium, l’ANC, els partits independentistes i dels sindicats d’estudiants. Els convocants també confien que els afiliats independentistes de CCOO i UGT, que representen al voltant del 40% dels seus membres, s’hi sumin a títol individual. Altres col·lectius com els taxistes o el Sindicat de Llogaters també han anunciat la seva adhesió.

Serveis mínims i talls de carrers

Els CDR ja han preparat una llarga llista de carrers i carreteres que preveuen tallar des de primera hora del matí. Les rondes i les entrades a Barcelona com la Diagonal i l’avinguda Meridiana són les tenen més possibilitats de patir talls. A molts barris com Sant Antoni, la Vila de Gràcia, el Poble Nou, Poble-sec o el Fort Pienc s’han convocat “esmorzars populars” a partir de les 6.30 del matí que s’enllaçaran amb les protestes del migdia, tal com ha recollit la regidor de la CUP a l’Ajuntament, Eulàlia Reguant.

Els desplaçaments en cotxe es veuran afectats i el transport públic no podrà absorbir la demanda afegida, ja que també hi haurà vaga i la Generalitat ha decretat els serveis mínims en els sectors clau.El metro i el bus, així com els Ferrocarrils de la Generalitat, només funcionaran al 50% durant les hores punta –entre 6.30 i 9.30 al matí i entre les 17.00 i les 20.00 a la tarda–. La resta del dia el servei bàsic serà del 25%. 

A més, la conselleria de Treball ha fixat un 33% de serveis mínims per a Rodalies i Regionals. Pel que fa als centres de salut, les urgències i les unitats de cures intensives funcionaran amb normalitat, mentre que les ambulàncies respondran a totes les urgències sanitàries.

L’educació també es mobilitza

El món de l’educació també sortirà al carrer. Els sindicats d’estudiants, com el SPEC o Universitats per la República, i el sindicat de professors de l’escola pública USTEC ja han anunciat que donen suport a la vaga general i han fet una crida a mobilitzar-se. La primera manifestació serà a la plaça Universitat a les 12.30 –Òmnium i l’ANC han convocat a les 12.00 al mateix lloc– i servirà per escalfar motors per la gran concentració unitària de les 18.00, que començarà als Jardinets de Gràcia.

xxx

Més notícies
Serveis mínims per la vaga general del 21-F: 50% a TMB i FGC en hora punta i 33% a Rodalies
Notícia: Serveis mínims per la vaga general del 21-F: 50% a TMB i FGC en hora punta i 33% a Rodalies
Comparteix
La protesta no afectarà a les urgències i les atencions mèdiques inajornables
El portaveu d'Élite Taxi, Alberto 'Tito' Álvarez. | A. L.
El portaveu dels taxistes a Barcelona se suma a la vaga del 21-F contra el judici
Notícia: El portaveu dels taxistes a Barcelona se suma a la vaga del 21-F contra el judici
Comparteix
Tito Álvarez afegeix que "més de 2.000" treballadors del sector aparcaran el taxi aquest dijous
10 detinguts a Barcelona per les protestes contra el consell de ministres
Notícia: 10 detinguts a Barcelona per les protestes contra el consell de ministres
Comparteix
Els Mossos han informat que també hi ha tres persones detingudes a l'Ampolla
Barcelona, blindada per al consell de ministres i les mobilitzacions del 21-D
Notícia: Barcelona, blindada per al consell de ministres i les mobilitzacions del 21-D
Comparteix
Els cossos policials posen en marxa els dispositius que controlaran la jornada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa