Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona inicia la setmana contra el soroll
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya organitzen a partir d’aquest dilluns la Setmana Sense Soroll per conscienciar sobre la contaminació acústica i sobre la incidència del soroll en la salut i la qualitat de vida dels ciutadans. En un comunicat, el consistori ha explicat que les activitats se celebraran entre el 22 i el 28 d’abril, coincidint amb el Dia Internacional de la Conscienciació sobre el Soroll, que se celebra l’últim dimecres d’abril cada any.

La iniciativa pretén “alertar sobre l’increment del soroll i revaloritzar els sons com a patrimoni ambiental”, pel que s’han organitzat diverses activitats gratuïtes. Una de les activitats són itineraris guiats amb els ulls tapats pels barris Gòtic i Navas, amb que es pretén que els participants percebin la contaminació acústica i el patrimoni sonor com campanes, animals i fonts d’aigua.

També s’ha organitzat un vermut acompanyat d’un debat sobre la contaminació acústica a més d’una campanya de sensibilització sobre el soroll dels vehicles. En aquest sentit, l’Ajuntament prepara diferents punts de la ciutat on es pretén que els propietaris de motocicletes i ciclomotors prenguin consciència de la problemàtica i adoptin les mesures corresponents. Així, del 24 d’abril al 3 de maig es duran a terme mesures sonomètriques voluntàries dirigides als conductors de motos. Seran al passeig Maragall i al davant de la Ciutat de la Justícia de 10 a 13h i a la plaça Eivissa i l’aparcament de l’Estació de Sants de 15:30h a 18:30h. 

Més notícies
Sant Martí busca llocs on fer soroll sense molestar els veïns
Notícia: Sant Martí busca llocs on fer soroll sense molestar els veïns
Comparteix
L'Ajuntament destina 87.000 euros de la taxa turística a fer 45 estudis d'impacte acústic al districte per localitzar escenaris compatibles amb les ordenances
El soroll i la contaminació dels autocars amarguen els veïns de la Pedrera
Notícia: El soroll i la contaminació dels autocars amarguen els veïns de la Pedrera
Comparteix
Els residents als blocs de pisos del carrer Provença fa prop de dos anys que demanen una solució a l'Ajuntament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa