Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona farà obres de millora a 22 parcs i jardins abans d’eleccions

Barcelona ha iniciat obres de millora a 22 parcs i espais verds per un import de 10,14 milions d’euros, amb l’objectiu de reparar i condicionar l’espai públic, millorar l’accessibilitat i convidar el veïnat a passejar-hi. Les obres en cinc dels parcs ja estan en marxa, i la resta començarà en les properes setmanes. Durant el primer trimestre s’iniciaran intervencions puntuals de manteniment a 14 parcs i jardins més. La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha explicat que aquest “nou impuls” als parcs i jardins forma part de les accions amb horitzó 2030 per incrementar el verd urbà en més de 40 hectàrees i fer un canvi de model, que ha de servir per “afavorir la salut i qualitat de vida de la ciutadania”.

Ja estan en marxa les obres al parc de les Corts, al de la Pegaso (Sant Andreu), el del Guinardó, el de la Guineueta i la plaça de Ferran Casablancas (Sarrià-Sant Gervasi), i properament començaran les del parc de la Font del Racó, els jardins de Santa Rosalia i els de Mossèn Costa i Llobera. Durant el primer trimestre de 2019 el consistori té previst iniciar treballs puntuals a 14 parcs més.

Obres en marxa

Al Parc de les Corts es renova el paviment i la xarxa de reg, així com l’àrea de gossos i el mobiliari urbà. S’hi construirà una passarel·la sobre el canal, així com nous passatges interiors. Aquest projecte està previst que acabi el febrer amb una inversió de 635.000 euros.

Al Parc de la Pegaso de Sant Andreu es fa una renovació general de la jardineria per naturalitzar el parc. També es millora el paviment dels camins, s’eliminaran les baranes i es renovarà la xarxa de reg. Acabarà al març i s’hi destinaran 530.000 euros.

A la Plaça de Ferran Casablancas de Sarrià-Sant Gervasi es renova el paviment per millorar l’accessibilitat entre carrers. També es fa una nova xarxa de reg, es millorarà l’àrea de gossos i el mobiliari urbà i es construirà una passarel·la sobre el canal, així com nous passatges interiors. Tot, amb 520.000 euros i amb la previsió de finalitzar a l’abril.

Al Parc del Guinardó s’estan fent actuacions generals a la pavimentació i també s’intervé en el drenatge de determinats camins i talussos. Es fan millores puntuals en els elements particulars del parc. S’hi invertiran 1,67 milions, i les obres acabaran a l’octubre.

Al Parc de la Guineueta de Nou Barris ja s’ha reparat i millorat l’espai públic, s’han creat nous accessos, s’han retirat tancaments perimetrals i s’ha renovat el paviment, elements vegetals i la xarxa de reg. Per cloure l’obra, queden algunes plantacions pendents i introduir millores a l’àrea de gossos. Es preveu enllestir-ho a l’abril i en total la inversió serà d’1,9 milions d’euros.

Obres que s’iniciaran properament

En els propers dies i setmanes s’iniciaran les actuacions al Parc de la Font del Racó de Sarrià-Sant Gervasi, on es vol recuperar el caràcter forestal amb una naturalització del parc. S’actuarà sobre la jardineria existent per eliminar espècies invasores i exemplars en mal estat i estabilitzar els talussos i torrenteres per evitar erosions. També es milloraran els camins amb sauló i noves recollides d’aigües. S’hi invertiran uns 535.000 euros, i el termini d’execució serà de cinc mesos.

També es començarà la millora de l’accessibilitat i funcionalitat dels Jardins de Santa Rosalia d’Horta-Guinardó, on es renovarà la vegetació i s’implantarà un nou sistema de reg i de drenatge. També es repararà i millorarà el paviment. Tot plegat, amb una inversió d’uns 352.000 euros i tres mesos d’obres.

Finalment, s’invertiran 1,1 milions d’euros als Jardins de Mossèn Costa i Llobera de Sants-Montjuïc, on es faran reparacions puntuals i pintura, actuacions en punts singulars com ara escales i rampes i es resoldrà la poca visibilitat dels accessos. També es millorarà l’accessibilitat per als vehicles de manteniment i la connectivitat interna. S’hi començarà a treballar durant el primer trimestre de 2019, amb la previsió d’acabar al cap de 9 mesos.

Durant el primer trimestre de 2019 el consistori té previst iniciar treballs puntuals a 14 parcs més. Seran petites millores de manteniment en les plantacions i parterres, els sistemes de reg i els accessos, amb un import total de 2,9 milions d’euros. Aquests parcs són el del passeig de Lluís Companys de Ciutat Vella, els jardins de Joan Brossa de Sants-Montjuïc, el jardí de les Escultures de Sants-Montjuïc, els jardins de Can Cuiàs de Les Corts, el jardí d’Àurea Cuadrado de Les corts, els jardins del Clot de la Mel de Sant Martí, el parc de la Creueta del Coll de Gràcia, les escales de Josep Maria Sert de Gràcia, els jardins de Juan Ponce d’Horta-Guinardó, el parc de Can Dragó de Nou Barris, el parc de Josep M. Serra Martí de Nou Barris, la plaça de les Palmeres de Sant Andreu, la plaça de l’Abat Escarré de Sant Andreu i la Rambla de Prim de Sant Martí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa