Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona farà obres a 77 escoles durant l’estiu

El Consorci d’Educació de Barcelona -format per la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona- destina 7,2 milions d’euros a obres per necessitats d’escolarització i rehabilitació i ampliació (RAM) en 77 centres educatius de la capital catalana durant aquest estiu.

En roda de premsa aquest dilluns, el president del Consorci, Josep González-Cambray, juntament amb el comissionat d’Educació, Miquel Àngel Essomba, i la gerent del Consorci, Mercè Massa, han explicat que una quinzena més de centres continuaran durant l’estiu les obres d’ampliació i millora (grans RAM), les incloses en el pla de barris i les de nova construcció, amb un pressupost de 57,3 milions d’euros.

González-Cambray ha subratllat que les obres als centres educatius -aquest estiu n’hi ha en una tercera part del total- “s’ajusten” perquè no suposin una incomoditat per als equipaments, i ha afirmat que les noves construccions ja inclouran els nous criteris relacionats amb la transformació educativa.

Dels 77 centres que aprofitaran l’aturada lectiva per fer obres, 18 ho faran per necessitats d’escolarització, que contempla redistribuir o ampliar superfície, per valor de 2,6 milions, i 59 per RAM, que inclou rehabilitació de pintures, cuina, d’eficiència energètica, instal·lacions elèctriques i paviments, entre d’altres, per valor de 4,5 milions.

Pla d’estalvi energètic

Essomba ha destacat que continua en marxa el programa d’actuació periòdica en pintures, que fixa que es pinta cada sis anys i una mitjana anual de 30 centres, i la implantació d’un pla estratègic d’estalvi energètic i gestió remota de les instal·lacions.

Aquest pla estratègic s’estructurarà en bons hàbits dels usuaris en la gestió diària dels centres; disseny i execució eficient de la protecció dels edificis; disseny i execució d’instal·lacions intel·ligents, i gestió diària eficient de les instal·lacions i telecontrol.

Pel que fa a grans RAM, amb una dotació d’11,2 milions d’euros, el Consorci continua treballant a l’Escola Ignasi Iglesias, l’Escola La Mar Bella i l’Escola Baldiri Reixac.

Dins del pla de barris, amb una dotació d’11,4 milions, el Consorci treballa en reformes a quatre centres que està previst que finalitzin al setembre: l’Escola Bàrkeno, l’Institut Escola Trinitat Nova, l’Institut Escola Turó de Roquetes i l’Institut Rambla Prim.

Dos altres centres, dins de les obres incloses en el pla de barris, no les tindran finalitzades al setembre i compatibilitzaran l’activitat lectiva amb les tasques a l’Escola Enric Granados i l’Institut Cristòfol Colom, on es traslladarà el Rubió i Tudurí.

El Consorci continuarà treballant a l’estiu en les obres de nova construcció, amb una inversió de 34,5 milions d’euros, per donar resposta a les necessitats: quatre centres ja estan en marxa -Escola Anglesola, Escola La Maquinista, Institut Angeleta Ferrer i EBM Germanetes– i en tres més s’ha aprovat el pressupost –30 Passos, Institut Sagrera i Institut Vallcarca.

Canvi de titularitat

Quan li han preguntat si s’han rebut noves peticions per al canvi de titularitat de centres concertats amb el nou decret, González-Cambray ha assegurat que, després de l’aprovació al Parlament, s’ha rebut “alguna petició més” de la desena inicial amb la qual comptaven a Catalunya.

González-Cambray ha explicat que esperen que les peticions vagin augmentant, i ha recordat que el canvi de titularitat ha de ser a petició del centre, hi hagi necessitats d’escolarització amb demanda pública i valorar la viabilitat que se situï una escola pública a l’edifici.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa