Barcelona estrena web amb iniciatives comunitàries per fer “més fàcil” el confinament

La web 'Decidim Barcelona' serà "una eina per a canalitzar totes les iniciatives comunitàries"

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha anunciat que l’Ajuntament de Barcelona ha posat en funcionament una plataforma des d’on els ciutadans podran consultar i aportar iniciatives comunitàries mentre duri el confinament per a fer-lo “més fàcil”.

En una roda de premsa telemàtica aquest divendres, el regidor ha informat que el consistori ha posat a la disposició de la ciutadania la web ‘Decidim Barcelona’ com una eina per a canalitzar totes les iniciatives comunitàries que ja s’estan duent a terme durant aquests dies en les xarxes socials.

Serra ha explicat que l’objectiu de la iniciativa és “reduir l’estrès i l’angoixa” que ocasiona el període d’aïllament decretat per l’estat d’Alarma.

Entre altres, la plataforma comptarà amb continguts culturals: les biblioteques posaran a disposició més de 100.000 títols literaris de manera online; mentre el Museu del Disseny de Barcelona i l’Arxiu Fotogràfic compartiran propostes de circuits virtuals. El Born Centre Cultural i la Fàbrica de Creació Fabra i Coats ho faran amb material de cicles i conferencies; i es difondran també materials educatius per als estudiants.

Així mateix, l’Ajuntament ha acordat amb els diferents equipaments esportius de la ciutat la publicació a través de la web de diferents rutines d’exercici, perquè els usuaris puguin fer esport des de casa. Segons el regidor Marc Serra, l’objectiu és que ‘Decidim Barcelona’ es converteixi en la plataforma de referència “perquè ningú se senti sol” i fa una crida al món de la cultura, tant a ateneus com a artistes, perquè s’uneixin a la iniciativa.

Més informació

Nou comentari